Εκτυπωτές με τόνερ: γιατί είναι χρήσιμοι σε κάθε επιχείρηση

Οι εκτυπωτές με τόνερ προτιμώνται για να αξιοποιούνται σε επιχειρήσεις και εταιρείες καθώς εξυπηρετούν τις απαιτητικές εργασίες των επαγγελματιών χάρη στα προηγμένης τεχνολογίας χαρακτηριστικά τους.

Οι εκτυπωτές laser τεχνολογίας άλλωστε, είναι γνωστό πως δύνανται να αντεπεξέρχονται καλύτερα στους ρυθμούς μιας επιχείρησης ή εταιρείας προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε όσους τους χρησιμοποιούν για τις εκτυπώσεις τους.

Δείτε παρακάτω, γιατί να επιλέξτε έναν εκτυπωτή με τόνερ για το επαγγελματικό σας περιβάλλον και με ποιους τρόπους μπορεί να σας εξυπηρετήσει.

Γιατί να επιλέξετε έναν εκτυπωτή laser για την επιχείρησή σας

Αδιαμφισβήτητα οι εκτυπωτές laser είναι οι πιο γρήγοροι της αγοράς και από κοινού με τους εκτυπωτες Inkjet, συνιστούν τους πιο δημοφιλείς παγκοσμίως.

Έχοντας αφήσει «στην άκρη» το μελάνι, που χρησιμοποιούν οι εκτυπωτες Inkjet, οι Laser λειτουργούν με toner, δηλαδή με μικροσκοπικούς κόκκους άνθρακα και πολυμερών πλαστικού.

Οι εκτυπωτές με τόνερ παρουσιάζουν τα εξής πλεονεκτήματα:

Ταχύτητα. Η ταχύτητα εκτέλεσης των εργασιών των laser εκτυπωτών είναι θεαματική σε σχέση με τους εκτυπωτές Inkjet. Οι απλοί εκτυπωτές laser μπορούν να παράγουν 20 σελίδες ανά λεπτό και οι επαγγελματικής χρήσης φτάνουν και τις 60 σελίδες ανά λεπτό! Αν σας ενδιαφέρει οι ταχύτητα εκτύπωσης περισσότερο από κάθε άλλο χαρακτηριστικό επιλέξτε έναν εκτυπωτή με τόνερ που να διαθέτει συστοιχία με led.

Ποιότητα. Η ποιότητα των εκτυπώσεων ενός εκτυπωτή laser θεωρείται ανώτερη καθώς το toner εγγυάται άρτιο αποτέλεσμα εκτύπωσης. Αυτό συμβαίνει διότι το τόνερ δεν ξεραίνεται -όπως συμβαίνει με το μελάνι των Inkjet- και δεν αλλοιώνεται μέχρι την επόμενη εκτύπωση, ακόμα και αν έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις εκτυπώσεις.

Οικονομία. Οι εκτυπωτές laser τεχνολογίας μπορεί να είναι πιο απαιτητικοί από την οικονομική σκοπιά, αναδεικνύονται ωστόσο στη συνέχεια ιδιαίτερα οικονομικοί. Καθώς χρησιμοποιούν τόνερ και όχι μελάνι, μπορούν να σας κάνουν οικονομία στην επιχείρησή σας αφού ένα toner αρκεί για χιλιάδες σελίδες εκτύπωσης.

Μνήμη. Οι εκτυπωτές με τόνερ προορίζονται συνήθως να χρησιμοποιούνται από διάφορους χρήστες και ομάδες εργασίας ταυτοχρόνως. Γι αυτό οι συσκευές διαθέτουν από την κατασκευή τους αρκετά μεγάλη μνήμη, ώστε να δύνανται να ανταποκριθούν στις ανάγκες πολλών χρηστών ταυτόχρονα.

Τι να προσέξετε προτού αγοράσετε έναν καινούριο εκτυπωτή

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκτυπωτικής συσκευής που προτίθεστε να αγοράσετε, είναι σημαντικό να εξετάσετε και τις επιπλέον λειτουργίες του εκτυπωτή ώστε να αυξάνουν την παραγωγικότητα στο περιβάλλον της εργασίας σας.

Μια λειτουργία που είναι πολύ δημοφιλής και χρήσιμη είναι η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης.

Η εκτύπωση διπλής όψης αναφέρεται στην ικανότητα του εκτυπωτή να εκτυπώνει ή να «σκανάρει» και τις δύο όψεις μιας σελίδας, χωρίς να απαιτείται από τον χρήστη να αλλάζει την πλευρά της καθεμιάς χειροκίνητα.

Για όσους χρειάζεται να εκτυπώνουν συχνά και από τις δύο πλευρές των σελίδων, αυτή τη λειτουργία είναι απαραίτητη και σίγουρα θα αισθανθείτε πως σας λύνει τα χέρια.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο εκτυπωτής που θέλετε να αγοράσετε αναγράφει ρητά ότι διαθέτει λειτουργία αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης.