Πόλη & Πολίτες: Τι πραγματικά ισχύει για την έκταση για νέα Κοιμητήρια στη Χιλή 

Για όσα πραγματικά ισχύουν, αναφορικά με έκταση πάνω από τη Νέα Χιλή, που προορίζονταν για τη δημιουργία Κοιμητηρίων, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Πόλη & Πολίτες», αποδίδοντας είτε άσκηση βρώμικης πολιτικής είτε πολιτική ανικανότητα στη δημοτική αρχή, που κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση για επιστροφή μέρους της έκτασης στην Περιφέρεια.

Η συγκεκριμένη έκταση, όμως, μόνο κατά το ένα μέρος της ήταν κατάλληλη για Κοιμητήριο, αφού το υπόλοιπο είναι χαρακτηρισμένο ως δασική έκταση, με αποτέλεσμα η απόφαση τότε να φορά επιστροφή της έκτασης που δεν ήταν δυνατό να αξιοποιηθεί από το Δήμο.

Αναλυτικά:

«Είτε πολιτική ανικανότητα, είτε άσκηση βρώμικης πολιτικής υφίσταται, κανένα από τα δύο δεν κρίνεται καλό. Ο αντιδήμαρχος κος Δαστερίδης με τις ευλογίες του κου Ζαμπούκη (αφού δεν το απέσυρε) κατηγόρησε τον Βαγγέλη Λαμπάκη ότι  μαζί μ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις αποφάσισαν να επιστρέψουν μέρος μίας έκτασης που παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια το  2010 για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου πάνω από την Ν. Χιλή.

Διαβάστε ακόμη  Αριστεία ΝΔ και στο ΕΚΑΒ: Με ένα ασθενοφόρο η Θάσος, ούτε μία πρόσληψη στη Βόρεια Ελλάδα!

Η δ/νση καθαριότητας και περιβάλλοντος απέστειλε έγγραφο προς το Δήμο το 2016 ζητώντας να χαρακτηρισθεί το τμήμα των 4.400 τ.μ. από το σύνολο των 26.600 τ.μ. ως κοιμητήριο, διότι είναι κατάλληλο, ενώ το υπόλοιπο των 22.000 τ.μ. περίπου ΗΤΑΝ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ, όπως αυτή χαρακτηρίστηκε το 2010 με πράξη του Δασαρχείου.

Στην δασική έκταση δεν μπορείς να επέμβεις και έτσι ομόφωνα αποδεχθήκαμε τα άνω δεδομένα και το αίτημα της δ/νσης περιβάλλοντος».