Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπήρξα και εγώ θύμα συνακροάσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετείται σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή με θέμα «τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ, πολιτικών του αντιπάλων και δημοσιογράφων».

Αρχικά, μίλησε για άμεση αυτοκριτική όσον αφορά την «νόμιμη επισύνδεση» του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και ότι παραδέχτηκε το λάθος, ενώ ακολούθησαν οι απαραίτητες παραιτήσεις.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ισπανίας λέγοντας ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεχόταν πυρά ότι παρακολουθούσε βουλευτές της και την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι είχε παγιδευτεί το κινητό τηλέφωνο του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σάντσεζ.

Έπειτα, ανέφερε πως εκτός του predator έχει ενημερωθεί πως υπάρχουν ακόμη 500 λογισμικά παρακολουθήσης που λειτουργούν μυστικά. Επιπλέον, έκανε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως ανέφερε, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, ο κ. Μητσοτάκης, η γυναίκα του αλλά και η μία του κόρη παρακολουθούνταν το 2018 όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό πρόσθεσε ότι θα πρέπει να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους παρακολουθούνταν.

Στην συνέχεια, τόνισε πως υπάρχουν προσπάθειες σύγχυσης μεταξύ παρακολουθήσεων μέσω λογισμικών τύπου Predator με αυτές των νόμιμων επισυνδέσεων εθνικών υπηρεσιών. 

Ο πρωθυπουργός επιμένοντας στη νομιμότητα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, παρά το πολιτικά λανθασμένο της ενέργειας αυτής, και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη αν εξακολουθεί να αμφισβητεί το νόμιμο της επισύνδεσης του τηλεφώνου του να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στο όνομα της διαφάνειας δεν μπορούν να γίνουν φέιγ βολάν τα απόρρητα μιας μυστικής υπηρεσίας. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν μπορεί να εξαιρείται κάποιος πολιτικός στο θέμα των παρακολουθήσεων μόνο και μόνο λόγω της ιδιότητάς τους και μάλιστα ο πρωθυπουργός λέγοντας προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν συμφωνείτε κ. Τσίπρα με τον κ. Βενιζέλο που θεωρεί εκ των προτέρων παράνομη την παρακολούθηση πολιτικού προσώπου, θυμίζω το πώς εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε ακόμη  Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ συναντήθηκε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε παρακολουθήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες έχουν καταγγείλει οι Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και Βαρουφάκης.

Έπειτα επισήμανε ότι περιμένει την τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη λόγω παλαιότερων δηλώσεων που είχε κάνει για τις παρακολουθήσεις κατά την περιόδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα.

Κατηγόρησε, επίσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα ατυχές γεγονός ως πολιτική κρίση και ότις προσφέρεουν όσα χρειάζονται σε αυτούς που καραδοκούν εκτός συνόρων, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι τα κακώς κείμενα στην ΕΥΠ έχουν διαχρονική διαδρομή. 

Στην συνέχεια, ένανε αναφορά σε προσπάθειες εισβολής στον Έβρο τονίζοντας ότι «Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν έχουμε ενιαία στάση», αναφερόμενος σε δήθεν ευθύνες που καταλογίζονται στην κυβέρνηση για τον θάνατο μωρού σε ελληνικό έδαφος.

Για ακόμη μία φορά ξεκαθάρισε πως σε μία περιόδο αστάθειας δεν θα ωφελούσε να πάει η χώρα σε εκλογές, φέρνοντας σαν παράδειγμα την Ιταλία καιτόνισε ότι θα αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά εκλογές, μετά το τέλος της τετραετίας.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr