Κεραμέως έργα: Στον «αέρα» η λειτουργία του ολοήμερου στην Ακαδημία

Φωτογραφία: alexpolisonline.com

Σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία) καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ζητώντας με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας να γίνουν άμεσα προσλήψεις. 

Την επιστολή μαζί με αντίστοιχη επιστολή της διεύθυνσης του σχολείου κατέθεσε στη βουλή ως αναφορά ο βουλευτής Εβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων χτυπά «καμπανάκι» για τα προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις αυτές, με βασικότερο τη μη λειτουργία Τμήματος Ένταξης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες καθώς και Τμήματος Παράλληλης Στήριξης. Επιπλέον, γίνεται λόγος για κίνδυνο να σταματήσει   η λειτουργία του ολοημέρου, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμε Υπουργέ,

Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης λειτουργεί υποδειγματικά εδώ και πολλά χρόνια και ξεχωρίζει πάντα για το πρόγραμμα σπουδών και τους ομίλους που λειτουργούν σε αυτό, καθώς επίσης και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κι απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, φέτος από την αρχή της χρονιάς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στην στελέχωση του σχολείου με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί να τοποθετούνται και κατόπιν να αποχωρούν, ενώ οι υφιστάμενοι εκπαιδευτικοί να διεκπεραιώνουν οριακά το πρόγραμμα των μαθημάτων, των ομίλων αλλά και του ολοημέρου, το οποίο αποτελεί βασική ανάγκη των γονέων και σοβαρή δέσμευση της Κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι φέτος δεν λειτουργεί στο σχολείο μας, το ΜΟΝΟ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Νομού Έβρου, Τμήμα Ένταξης με αποτέλεσμα τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες να στερούνται τις ειδικές εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την ομαλή ένταξη τους στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης, δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες σε Παράλληλη Στήριξη.

Το πιλοτικό πρόγραμμα σπουδών διεκπεραιώνεται με δυσκολία και χάρη στην αυτοθυσία των δασκάλων, ενώ υφίσταται σοβαρό ενδεχόμενο, ελλείψει προσωπικού, να σταματήσει η λειτουργία του ολοημέρου, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Εκπροσωπώντας τους γονείς του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης παρακαλούμε να επιληφθείτε του ζητήματος προκειμένου να συνεχίσει το σχολείο μας να λειτουργεί με επάρκεια και αντάξια του τίτλου του ως ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ, εκπληρώνοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική αποστολή του.

Με τιμή

Για το ΔΣ το Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η πρόεδρος

ΜΟΚΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ»

Διαβάστε ακόμη  Αριστεία ΝΔ και στο ΕΚΑΒ: Με ένα ασθενοφόρο η Θάσος, ούτε μία πρόσληψη στη Βόρεια Ελλάδα!