Μια τραγική ιστορία κακοποίησης στην Αλεξανδρούπολη…που έμεινε στο σκοτάδι

Η αστυνομία άνοιξε την πόρτα. Το θέαμα σοκαριστικό. Παντού κάτω αίματα ναρκωτικά και σκουπίδια. Αλεξανδρούπολη, μερικά χρόνια πριν…
Τέσσερις άνδρες βίαζαν και χτυπούσαν την άμοιρη κοπέλα θύμα ναρκωτικών για πολλά χρόνια.
Οι φωνές της, το κλάμα της, είχαν ευαισθητοποιήσει επιτέλους μια γυναίκα που μέρες άκουγε τις κραυγές απόγνωσης της και έτσι αποφάσισε να κάνει επώνυμη καταγγελία για να μπορέσουν οι άνδρες της αστυνομίας να μπουν μέσα και να συλλάβουν τους δράστες – βιαστές και χρήστες ναρκωτικών.

Η κοπέλα ήταν ένα ψυχολογικό ράκος εδώ και χρόνια. Ο φίλος της και εραστής της ήταν αυτός που την προμήθευε ναρκωτικά και ήταν αυτός που έβαζε διαφόρους άνδρες να την βιάζουν.

Ανήμπορο πλάσμα μια γυναίκα που θα μπορούσε να ήταν η κόρη μας, η αδελφή μας.

H Σιωπή

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος για τον εαυτό του σε τέτοια κατάσταση και που θα μπορούσε να βρει την δύναμη να ξεφύγει η να ζητήσει βοήθεια. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να γίνεται επώνυμη καταγγελία αφού κανείς μας δεν θέλει να μπλέκει με δικαστήρια η να βάζει σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα αφού έχει να κάνει με εγκληματίες.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά… Θα μπορούσαν να γίνουν.

Ξέρω μόνο ότι ο ηθικός αυτουργός δεν συνελήφθη ποτέ γιατί η κοπέλα δεν τον κατήγγειλε και προτίμησε να αυτοκτονήσει λίγες εβδομάδες μετά.
Ξέρω πως είμαι υποχρεωμένη να τον βλέπω κάθε μέρα αυτόν τον άνδρα και να θυμάμαι αυτή την ιστορία και ξέρω ότι η κοπέλα εάν ήξερε πως… ίσως ήθελε να είχε μια ευκαιρία να σωθεί.

Εγώ η άλλη

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Συμβουλευτικά Κέντρα για τη Βία κατά των Γυναικών Αλεξανδρούπολης
Διεύθυνση: Β΄ ΚΑΠΗ, Καρτάλη 2
Τηλέφωνο: 2551025629

Κοινωνική υπηρεσία Δήμου Αλεξανδρούπολης
ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Τηλ: 2551026298
Καρτάλη 2

Κομοτηνή:
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (επί της δημοτικής αγοράς)
Τηλ: 25310 33290
Άλλα κέντρα σε όλη την Ελλάδα : http://www.isotita.gr/index.php/docs/c41/