Αληθινές Ιστορίες: Το ζευγάρι στην Αλεξανδρουπολη που δοκίμασε την “αλλαγή συντρόφων” και η εξέλιξη της σχέσης

Το να αλλάζεις σύντροφο εν γνώσει της συζύγου η του συζύγου μπορεί να θεωρηθεί και συνηθισμένο για κάποιους. Για ένα ζευγάρι όμως που ζουν μαζί 23 ολόκληρα χρόνια τέτοια πειράματα μπορεί να είναι και καταστροφικά.

Η Έλενα ζει στην Αλεξανδρούπολη, 23 χρόνια παντρεμένη με τον Ντίνο, συχνά έκανε παράπονα στις κολλητές της φίλες ότι ο Ντίνος δεν μπορούσε πια να είναι συνεπής στις ερωτικές του “υποχρεώσεις” απέναντι της.

Εκείνος ήταν σοβαρός, ποτέ δεν είχε βγει χωρίς την γυναίκα του και ήταν υπόδειγμα οικογενειάρχη αφού φρόντιζε μαζί με την Έλενα τα 3 τους παιδιά. Βοηθούσε την Έλενα στις δουλειές του σπιτιού και ήταν κουβαλητής και δουλευταράς.

Τα βράδια πήγαιναν στο σπίτι διάφοροι φίλοι για φαγητό και κους κους. Το σπίτι τους ήταν πάντα ανοιχτό για τους φίλους τους. Γενικά ήταν ένα πολύ χαρούμενο και κοινωνικό ζευγάρι, δεν είχαν μαλώσει ποτέ και το μοναδικό πρόβλημα ήταν ότι ο Ντίνος είχε χάσει το ερωτικό του ενδιαφέρον για την Έλενα.
Ένα βράδυ στο σπίτι πήγαν μια φίλη με τον άντρα της . Η φίλη αυτή γνώριζε από την Έλενα ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα.
Έφαγαν, ήπιαν και απολάμβαναν την μακρινή θέα απ’ το μπαλκόνι. Τα παιδιά είχαν κοιμηθεί και ο φιλοξενούμενος κύριος προσφέρθηκε να βοηθήσει την Έλενα να μαζέψει μέσα το τραπέζι να πλύνει τα πιάτα κλπ.

Όταν η Έλενα βγήκε έξω, η φίλη της και ο άνδρας της δεν ήταν εκεί . Κάνοντας μια γύρα στο μπαλκόνι και κοιτώντας από κάτω αυτό που είδε ήταν ότι ο Ντίνος μπορούσε και παραμπορούσε τελικά να αποδώσει ερωτικά, όχι όμως με την ίδια. Γύρισε μέσα στο σπίτι και δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει από τον Μαρίνο να κάνουν ό,τι έκαναν η γυναίκα του και ο Ντίνος της.

Λίγο αργότερα οι μεν έπιασαν “στα πράσα” του δε. Τελικά η βραδιά κατάντησε ένα όργιο, πράγμα που έγινε αρκετές φορές εκείνο το καλοκαίρι.
Ο Μαρίνος με την γυναίκα του χώρισε και δεν είναι πια κολλητή της Έλενας. Ο Ντίνος αν και απέδειξε ότι μπορεί… με την Έλενα δεν τα κατάφερε ποτέ μέχρι και τώρα. Η Έλενα έχει πάρει κατάκαρδα το γεγονός ότι ο Ντίνος πήγε με την φίλη της ενώ δεν μπορούσε μαζί της και ομολογεί πως ό,τι έκανε με τον Μαρίνο μπροστά του το έκανε εκδικητικά και από εγωισμό.

Διαβάστε ακόμη  Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης έναντι 1,3 εκατομμυρίων ευρώ το κτίριο της ΤτΕ

Η σχέση τους έχει πια τελειώσει, ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι αλλά όχι και στο ίδιο κρεβάτι πια.

Η Έλενα έχει κάνει από τότε πολλές εφήμερες σχέσεις αλλά χωρίς συναισθήματα ψυχικά και… «σωματικά» παρά μόνο για επιβεβαίωση και εγωισμό, προσπαθώντας με λάθος προφανώς τρόπο να γιατρέψει τις πληγές της.

Μερικές δικές μου σκέψεις
Ελάχιστοι ξέρουν το γεγονός, προσωπικά ξέρω και τους τέσσερις αυτούς ανθρώπους. Ακούω την Έλενα να μου περιγράφει διάφορες ιστορίες και την βλέπω πόσο βασανίζεται με τον εαυτό της και αυτά που κάνει για να επιβεβαιώσει την θηλυκότητά της. Δεν ξέρω πόσο πληγωμένη μπορεί να είναι ακόμα. Σίγουρα αυτή η εικόνα δεν θα φύγει ποτέ απ’ το μυαλό της όμως και το να συνευρίσκεται με διάφορους άνδρες σίγουρα μόνο κακό της κάνει.
Δυστυχώς όταν την ρώτησα εάν μπορώ να γράψω αυτή την ιστορία διαπίστωσα ότι δεν είναι άνθρωπος που μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά της. Είμαι σίγουρη όμως ότι εάν γυρνούσε ο χρόνος πίσω δεν θα αντιδρούσε έτσι κάνοντας μια κακή αρχή που σκοτώνει την ψυχή της. Απ’ την άλλη δεν καταλαβαίνω τον Ντίνο πως μπόρεσε να πάει με άλλη γυναίκα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι όσο και να τον προκάλεσε η άλλη γυναίκα και μάλιστα να δεχτεί να συνεχίσουν να ανταλλάζουν συντρόφους ο ένας μπροστά στον άλλο . Η Έλενα έκανε ακριβώς το ίδιο και την έχει σκοτώσει. Να φανταστώ και το αντίθετο;

Η εικόνα του άνδρα που βλέπει την γυναίκα του με κάποιον άλλον και το αντίθετο χωρίς να σκεφτούν και οι δύο τις επιπτώσεις στην σχέση τους μετά από 23 χρόνια , τουλάχιστον για εμένα είναι τραγική.

Πάντως ήταν ένα από τα ζευγάρια που θαύμαζα και έπεσα από τα σύννεφα με την εξέλιξη της σχέσης τους….

Ζέτα Γκούσκου – Εγώ η άλλη

Η στήλη κάθε Κυριακή κοντά σας με την υποστήριξη των χορηγών: