Άδωνις Γεωργιάδης: «Τέλος» τα δωρεάν self test – Το μισό κόστος στις επιχειρήσεις.

Τα self test μπορεί να είναι το νέο όπλο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης, που κατέβασαν ρολά για μήνες με αποτέλεσμα να κάνουν μηδενικό ή ελάχιστο τζίρο, όμως δεν πρόκειται να χορηγούνται δωρεάν στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας   στο Mega ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι τα νέα τεστ δεν θα είναι δωρεάν, καθώς το κράτος θα καλύπτει μόνο ένα μέρος του κόστους, ενώ το άλλο θα βαρύνει όσες επιχειρήσεις, στις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

«Κάποια self test θα τα δίνουμε δωρεάν, κάποια self test μπορεί να τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Δηλαδή, εφόσον πάμε στα δύο self test στο λιανικό εμπόριο και στην εστίαση, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το ένα μέρος να το καλύπτει το κράτος δωρεάν και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδα της», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  Τα «142 Χρόνια» - Νέο ντοκιμαντέρ - δικαστικό θρίλερ για τον Στέλιο Κούλογλου

Παράλληλα, δήλωσε πως «για μία επιχείρηση με 20-30 υπαλλήλους, σημαίνει ότι δεν έχει θέμα με τον τζίρο, οπότε το κόστος δεν επιβαρύνει την επιχείρηση».

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι τα self test θα χρησιμοποιηθούν ένα με ενάμιση μήνα, ενώ μετά δεν θα είναι απαραίτητα, καθώς θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί.

«Δεν θα επιβαρυνθεί σε καμία περίπτωση εργαζόμενος, αλλά μία επιχείρηση μπορεί να συμβάλει για διάστημα δύο-τριών εβδομάδων. Τα self test θα είναι χρήσιμα για ένα διάστημα ένα με ενάμιση μήνα, μέχρι να προοδεύσουν οι εμβολιασμοί. Φαντάζομαι δεν είναι υπερβολική απαίτηση για μία επιχείρηση», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

tvxs