Αγ. Βαλεντίνου: Κρύο κρύο καιρός για 2 στον Έβρο

Η άνοδος της θερμοκρασίας τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τον ήλιο που επιτέλους έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό του Έβρου και τα πρώτα μπουμπουκάκια που «έσκασαν» σε αμυγδαλιές και όχι μόνο, μας έδωσαν μια ανάσα από το ψύχος ενώ οι πιο ρομαντικοί…μάλλον βρήκαν την ανοιξιάτικη χαρά τους!

Κι όμως, όπως φαίνεται αυτό θα σταματήσει καθώς παραμονές Αγίου Βαλεντίνου, της ημέρας των ερωτευμένων, το σκηνικό του καιρού αλλάζει!
Οι μετεωρολόγοι είναι σαφείς και κατηγορηματικοί: Έρχεται κρύο, που θα διαρκέσει αρκετές μέρες, ενώ οι προβλέψεις δίνουν και πιθανότητα για χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε πιο χαμηλά υψόμετρα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνοδευτούν από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους, που στην πρωτεύουσα του Έβρου θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Όλα αυτά τα… πολύ δροσερά αναμένεται να τα «νιώσουμε» από την Τετάρτη 13/2, οπότε και η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει. Στην Αλεξανδρούπολη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 4 βαθμούς κελσίου , ενώ ενδέχεται να σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις ή και χιονόνερο. Οι άνεμοι, θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί από 4 ως 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 14/2, οι ερωτευμένοι θα βιώσουν απόλυτα το «κρύο, καιρός για δύο», σε όλο τον Έβρο. Στην Αλεξανδρούπολη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς κελσίου, οι βόρειοι άνεμοι από 7 ως 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 15/2 ο υδράργυρος θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, οι άνεμοι από 5 ως 7 μποφόρ, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και χιονόνερο σε περιοχές του Έβρου στη διάρκεια της ημέρας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, χωρίς ωστόσο άλλα φαινόμενα, ενώ οι άνεμοι θα κοπάσουν, φτάνοντας τα 4 με 5 μποφόρ.

Στον υπόλοιπο Έβρο, ο υδράργυρος επίσης θα κατρακυλήσει, τις πρωινές και βραδινές ώρες στους -1 με -2 βαθμούς, που όμως λόγω βοριάδων που θα φτάνουν ως και τα 6 μποφόρ, θα κάνουν την αίσθηση του κρύου εντονότερη.