Αίτημα Καλακίκου για σχολές Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Αμπελουργίας στον Υφ. Παιδείας.

Τον Δήμο  Σουφλίου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Δήμαρχο κ. Καλακίκο , επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συρίγος Άγγελος και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Μήτκας Περικλής.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου με τους συνεργάτες του, έθεσαν το διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νομού Έβρου και την αναγκαιότητα στήριξης της περιοχής του Δήμου Σουφλίου, ο οποίος έως σήμερα εξαιρείται διαχρονικά απ’ όλους τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη της παιδείας και τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων.

Χαρακτηριστική αναφορά έγινε στη στήριξη που πρέπει να δείξει η πολιτεία έμπρακτα με την ενίσχυση του τομέα της παιδείας, σε μια περιοχή που όλα αυτά τα χρόνια υφίσταται λογικές «λουκέτων».

Η Δημοτική Αρχή ζήτησε την ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και της ανάπτυξής του και στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου, καθώς η περιοχή έχει τη δυνατότητα να στηρίξει κτιριακά, αλλά και με άμεση εφαρμογή στο πεδίο.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η χρησιμότητα δημιουργίας Επαγγελματικών Σχολών διετούς φοίτησης Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Αμπελουργίας.