Φωτογραφία: alexpolisonline.com

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκε ο διαγωνισμός με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ο οποίος περιλαμβάνει την ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων στη Λαμία, τον Βόλο, νέα πτέρυγα στην Καρδίτσα και ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου στα Τρίκαλα. Στο έργο περιλαμβάνεται η διαχείριση και συντήρηση των κτιρίων αυτών.

Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών.

Πρόκειται για το δεύτερο cluster Δικαστικών Μεγάρων που προωθείται από το Υποδομών. Πέρυσι ξεκίνησε ο πρώτος διαγωνισμός για 4 Δικαστικά Μέγαρα στην Κεντρική Μακεδονία, ο οποίος έχει περάσει ήδη στη Β’ φάση. Αφορά την κατασκευή νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Κιλκίς, Έδεσσα, Σέρρες και ανακατασκευή του υφιστάμενου κτιρίου στη Θεσσαλονίκη. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό με τον ΦΠΑ 148 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Επουσιώδεις αλλαγές στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου

Φυσικά, η Αλεξανδρούπολη είναι και πάλι εκτός λίστας. Άραγε, ο Δήμος, από το 2020 που δήθεν θα ερχόταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης να εξαγγείλει νέο δικαστικό μέγαρο στην πόλη μας, μέχρι σήμερα,  ακόμη δεν έχει υποδείξει οικόπεδο στο Υπουργείο; Ό,τι κι αν συμβαίνει, το σίγουρο είναι ότι ο Δήμος κάθεται και βλέπει τα χρηματοδοτικά πακέτα να περνούν, την στιγμή που το υπάρχον δικαστικό μέγαρο, στην κατάσταση που βρίσκεται, δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές εργαζομένων και πολιτών…