Αλεξ/πολη: νέο Κέντρο Ημέρας προς Υποστήριξη Πασχόντων από Άνοια

Υπεγράφη χθες η τελική έγκριση λειτουργίας Κέντρου Ημέρας για την Υποστήριξη Πασχόντων από Άνοια στην Αλεξανδρούπολη, από τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Χρήστο Μέτιο.

Πρόκειται για έργο κόστους 589.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ενοικίαση και διαμόρφωση χώρου εντός του αστικού ιστού της πόλης και πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο θα καλύπτει της ανάγκες 200 ασθενών.

«Το νοσοκομείο μας επιλέχτηκε διότι διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα διαφοροδιάγνωσης της άνοιας, παρακολούθησης, υποστήριξης των πασχόντων, καθώς και υποστήριξης συγγενών-φροντιστών των πασχόντων από άνοια…Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. και ιδιαίτερα στον κ. Βαδικόλια, Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας, για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου» δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ο διοικητής ΠΓΝ Έβρου, Δημήτριος Αδαμίδης.

Σημειώνεται πως υπάρχει ήδη σχετική εμπειρία υπάρχει με τη λειτουργία της εξωνοσοκομειακής δομής «Σχολεία Μνήμης», ενώ το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα θα διαρκέσει έως 31/12/2023 και θα συνεχιστεί με πόρους του νοσοκομείου.