Αλεξανδρούπολη / Διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους  

Ο κύκλος των ανθρώπων με τον οποίο ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων ως ο εσωτερικός συμβολισμός ζωής και δύναμης είναι ο άξονας έμπνευσης των φετινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους που από τον ΟΗΕ σηματοδοτείται την 26η κάθε Ιουνίου.

Το διήμερο Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου το φετινό σύνθημα «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» βρίσκει πολλούς τοπικούς φορείς να αδελφώνονται και να δρουν με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση και ανάδειξη του προβλήματος της χρήσης και της διακίνησης Ναρκωτικών και οργανώνεται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης -Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής/Παιδείας/Αθλητισμού /Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης , σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός/Πολυδύναμο Κέντρο Αν. Μακεδονίας & Θράκης και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου.

Συμμετέχουν οι: HELMSIC Φοιτητές Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, Τμήμα Εικαστικών Σχολής Επιστημών Αγωγής ΔΠΘ, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, ενώ το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
Νομαρχείο
08:30-14:00
Αιμοδοσία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

10:00
Διήμερη Εικαστική Έκθεση «Ψυχής αποτυπώματα. Γονείς στα μονοπάτια της πρόληψης!» με έργα γονέων που συμμετείχαν στις Σχολές Γονέων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου που υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον ισόγειο χώρο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό Σάββατο 25 10.00 – 14.00 και 19.00-22.00 και Κυριακή 26 Ιουνίου 10.00-14.00 και 18.00 – 21.00 .

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
11:00-13:00
Απολογισμός και Βράβευση των Ομάδων ΚΕΘΕΑ Εθελοντών Υποστήριξης λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και του Αρχειακού Υλικού του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
19:00-22:00
Πλατεία Φάρου
Φωταγώγηση Φάρου και προβολικό υλικό, με συνθήματα της Παγκόσμιας Ημέρας
Ιστιοπλοϊκός περίπλους στον κόλπο Δυτικής Χερσαίας Ζώνης με τελικό σχηματισμό συμβολικού κύκλου της ζωής απο τους αθλητές ΟΦΘΑ
Street sport event με μπασκέτες στην παραλιακή οδό, αφιερωμένο στην αθλητική δράση ως σύμβολο χαράς, υγείας και ζωής από τους αθλητές Εθνικού και Ολυμπιάδας.
Live music από το βραβευμένο μαθητικό συγκρότημα «Άκρον Άωτον».
Σχηματισμός φωτεινού κύκλου κεριών που θα τοποθετηθούν από νεαρούς αθλητές.
Εργαστήρι Υπαίθριας Θεματικής Ζωγραφικής (συλλογική δημιουργία εικαστικού πανό από τα παιδιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και έκθεση ατομικών δημιουργιών φοιτητών Παιδαγωγικής Σχολής ΔΠΘ με θέμα τον κύκλο της αλλαγής σε ευρύτερη οπτική και συνθήκη)

22:00-12:00
Υπαίθριος Κινηματογράφος ΦΛΟΙΣΒΟΣ
Προβολή ταινίας με τίτλο «Όταν λείπει η μαμά» του Αλεσάντρο Τζενοβέζι από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου, το Πολυδύναμο Κέντρο ΑΜΘ ΚΕΘΕΑ Κιβωτός και την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, με είσοδο δωρεάν.

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ. ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ!