Αλεξανδρούπολη: Επισπεύδεται η δημιουργία μονάδας LNG 

Οι εξελίξεις με την ενεργειακή κρίση επιταχύνουν τα σχέδια δημιουργίας μονάδες LNG στην Αλεξανδρούπολη

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη διακοπή φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία, επισπεύδεται η κατασκευή υποδομής της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, που εντάσσεται στο σχέδιο ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Gastrade εξετάζει το πώς μπορεί να επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης εναλλακτικών πηγών τροφοδοσίας της αγοράς που θα αντικαταστήσουν το ρωσικό αέριο.

Τουρισμός: Η Λαϊκή Οικονομία της Ελλάδας

Το νέο τέρμιναλ είναι ένα πρότζεκτ συνολικού ύψους 410 εκατ. ευρώ που έχει πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους αλλά και μέσω της συμμετοχής των ιδιωτών μετόχων του.

Διαβάστε ακόμη  Διδυμότειχο: Προσωρινά κρατούμενος ο 35χρονος που ξυλοκόπησε 32χρονο

Σε 166,7 εκατ. ευρώ

Το FSRU Αλεξανδρούπολης έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ) με το ποσό της δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται στα 166,7 εκατ. ευρώ. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα εκταμιεύτηκαν για τις ανάγκες του έργου πρόσθετοι πόροι ύψους 9,7 εκατ. ευρώ για την προμήθεια της πλωτής μονάδας, η οποία μετασκευάζεται στα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης. Με την ολοκλήρωση της υποδομής, η νέα μονάδα θα μπορεί να μεταφέρει 5,5 δισ. κ.μ. LNG προς την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης

Πηγή ΒΗΜΑ