Μία ακόμη  ιστορία καθημερινής τρέλας ανέδειξε, άθελά του, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, με ανάρτησή του στο facebook. Δημοσιεύοντας και το σχετικό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο κ. Ναϊτίδης έγραψε γεμάτος ενθουσιασμό:
«Όλο και περισσότεροι αναξιοποίητοι και εγκαταλελειμμένοι χώροι μετατρέπονται σε μικρές πηγές πρασίνου, με σημαντικά οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και την κοινωνία.

Ανατολική είσοδος Αλεξανδρούπολης (ΚΕΓΕ)

•καθιστικοί πάγκοι

•δέντρα

•φυτά

•υπόγειο σύστημα άρδευσης

• Φωτισμός με αυτόνομα φωτοβολταϊκά

Το πάρκο σχεδιάστηκε αξιοποιώντας στο έπακρο υπάρχοντα υλικά και με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συνεργασία και το εκπληκτικό αποτέλεσμα, στο τμήμα πρασίνου, στην τεχνική υπηρεσία, στην διεύθυνση καθαριότητας και την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης».
Τώρα το πώς μία γωνιά πρασίνου, με ένα AXD και 2-3 παγκάκια, βαφτίστηκε «πάρκο», αυτό ας το εξετάσουν οι γλωσσολόγοι, κι όποιοι άλλοι επιστήμονες κρίνουν σωστό. Τα σχόλια των δημοτών που έγιναν κάτω από την ανάρτηση, άλλωστε, δείχνουν και το μέγεθος της ενόχλησης, αλλά και της απόγνωσης του κόσμου που ενώ παρακαλάει για παγκάκια στα πάρκα, ο Δήμος τα τοποθετεί σε κάτι γωνιές, δίπλα στην εθνική οδό…
Για παράδειγμα, γράφει  μία πολίτης: 
«Χαίρομαι που ομορφαίνει η είσοδος της πόλης. Ωστόσο αναρωτιέμαι, ενώ ζητάμε, με κάθε ευκαιρία, παγκάκια σε πάρκα όπως το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και το πάρκο Αλτιναλμάζη, ο δήμος επιλέγει να τα τοποθετήσει σε ένα χώρο δίπλα στην εθνική οδό. Μπορείτε να το δικαιολογήσετε κάπως;»
Κι απαντά ο κ. Ναϊτίδης: «Ο κάθε χώρος έχει την δίκη του ιδιαιτερότητα, από που τα έχετε ζητήσει για τους χώρους αυτούς και σχετικά με το Αλτιναλμαζη θέλει ένα γενικότερο σχεδιασμό».

Διαβάστε ακόμη  Σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ξαναπαντά η συνδημότισσά μας: «τα έχουμε ζητήσει εδώ και δύο χρόνια, εγγράφως από τη δημοτική αρχή και σε κατιδίαν συνάντηση με το δήμαρχο. Το βρίσκω κοινή λογική τα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης να έχουν παγκάκια. Δε σας κρύβω ότι με ανυπομονησία, όλο αυτό το διάστημα περιμένουμε να δούμε αυτό το σχεδιασμό να υλοποιείται».
Και συμπληρώνει και μία ακόμη: «στατιστικά πόσοι άνθρωποι θα χαρούν το πάρκο στην εθνική οδό; Κ ποια είναι αυτή η ιδιαιτερότητα του Πάρκου Αλτιναλμαζη που σας έκανε να το εγκαταλείψετε; Παρόλα αυτά ο χώρος έγινε πραγματικά πολύ όμορφος μ α βάλτε κάποιες προτεραιότητες.»
Η απάντηση Ναϊτίδη: «όσο και να θελουμε να κάνουμε τον σχεδιασμό αυτό στο πάρκο , υπάρχουν διαδικαστικά εμπόδια που «δυστυχώς» δεν μας αφήνουν και εμάς πάντως μας προβληματίζει καθημερινά». 
Προφανώς εννοεί την απώλεια της χρήσης του πάρκου από τη δημοτική αρχή και την απόδοσή του και πάλι τον στρατό…

Κατά τα άλλα, γεμίσαμε «πάρκα»…