Αλεξανδρούπολη – USNS Carson City: Ένα πολεμικό πλοίο διαφορετικό από τα συνηθισμένα

Εντυπωσιακό είναι το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που βρέθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς η κατασκευή του εξωτερικά ξεχωρίζει αλλά και οι χώροι του εσωτερικά διαφέρουν.

Δημοσιογράφοι της περιοχής μας ξεναγήθηκαν στο πλοίο σήμερα και ενημερώθηκαν από το προσωπικό του.

Το πλοίο διαθέτει τεχνολογία αιχμής καθώς είναι σχεδόν καινούργιο, μόλις 4-5 ετών. Το μηχανοστάσιο του διαφέρει από οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς καθώς η μηχανή του βρίσκεται σχεδόν ενσωματωμένη στη Γέφυρα και η κίνηση του γίνεται αποκλειστικά με Joysticks. Χαρακτηριστικά, όπως ειπώθηκε από το προσωπικό του πλοίου, κουνώντας το Joystick μπροστά, το πλοίο κινείται μπροστά ενώ με κυκλική κίνηση του Joystick το πλοίο πραγματοποιεί περιστροφή!

Στη γέφυρα βρίσκονται μόνο 2 άτομα ενώ συνολικά το προσωπικό του πλοίου είναι μόνο 30 άτομα από τους οποίους μόνο 4-5 άτομα είναι στρατιωτικό προσωπικό. Τα υπόλοιπα άτομα είναι εξειδικευμένοι Αμερικανοί πολίτες που έχουν επιλέξει να εργάζονται σε αυτό.

Το συγκεκριμένο πλοίο διαθέτει ελικοδρόμιο ενώ έχει αίθουσα με καθίσματα για μεταφορά περίπου 300 ατόμων. Διαθέτει ακόμη 104 κρεβάτια. Η χωρητικότητα του σε φορτίο είναι δεκάδες τόνοι.

Η δράση του πλοίου είναι βοηθητική σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στον Περσικό Κόλπο, στην Ανατολική Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές.

Το προσωπικό βρίσκεται μακριά από την πατρίδα του, τις Η.Π.Α για έναν ολόκληρο χρόνο.

Καλά λόγια για την Αλεξανδρούπολη, την φιλοξενία της και την θερμή υποδοχή τους από τους πολίτες, είπαν στους δημοσιογράφους οι Αμερικανοί που τους ξενάγησαν. Δέχτηκαν να απαντήσουν σε κάθε απορία ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στον αγώνα μπάσκετ που συμμετείχαν με την ομάδα του Εθνικού μιας και δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να δραστηριοποιούνται στη στεριά, αν και το πλοίο διαθέτει και χώρο εκγύμνασης του προσωπικού.

“Συχνά όταν παίζουμε μπάσκετ (στη μπασκέτα του γυμναστηρίου του πλοίου), αν το πλοίο κουνάει…το καλάθι δε φτάνει στη μπασκέτα” σημείωσε χαριτολογώντας μια από τις πολλές γυναίκες που ανήκει στο προσωπικό του USNS Carson City.

Αρκετά άτομα από το προσωπικό ρωτήθηκαν για τον τρόπο ζωής μέσα σε ένα τέτοιο πλοίο και όλοι απάντησαν ότι αυτό είναι το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα τους.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το πλοίο