Αλεξανδρούπολη: Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού.

Η σύμβαση για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης, υπογράφηκε, σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με αρμοδιότητα τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται  από το σχετικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (2014-2020), αφορά συνολικά 3,03 χλμ. αστικής αρτηρίας και 0,5 χλμ. συνδετήριου κλάδου με το λιμάνι. Ο χρόνος περάτωσης του έργου είναι 24 μήνες.

Το έργο αποβλέπει στη διοχέτευση της διερχόμενης κυκλοφορίας από και προς το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», την Κομοτηνή, την Εγνατία οδό, χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της πόλης.
Ουσιαστικά, αποτελεί την  οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, έχει αφετηρία στον κλάδο του κόμβου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού και φτάνει μέχρι το λιμάνι της πόλης.

Κ. Καραμανλής: Η Ελλάδα κόμβος μεταφορών και logistics στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη

«Κάνουμε σήμερα ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση ενός μεγάλου οδικού έργου. Αυτήν τη φορά στον Έβρο.
Το έργο δεν ήταν μόνο μια απαίτηση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Αποτελεί, κυρίως, ανάγκη για την ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου.

Μια ανάγκη κι ένα έργο που εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιό μας για δημιουργία έργων υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να καταστεί κόμβος μεταφορών και logistics στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη».

Γ. Καραγιάννης: Πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια

«Προχωράμε στην κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων ευρώ, έργο που πρόκειται να εκσυγχρονίσει σημαντικά την εικόνα της πόλης και να αναδείξει τον στρατηγικό της ρόλο. 
Πετυχαίνουμε τη μέγιστη δυνατή οδική ασφάλεια καθώς η κυκλοφορία από και προς το λιμάνι, το αεροδρόμιο ‘‘Δημόκριτος’’, την Εγνατία Οδό και την Κομοτηνή, θα γίνεται χωρίς να επιβαρύνεται ο αστικός ιστός. 

Ταυτόχρονα, ενισχύουμε τις στρατηγικές δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Στο Υπουργείο Υποδομών απαντάμε με έργα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλουμε ενεργά στην οικονομική ανάταξη της χώρας». 
πηγη : naftemporiki.gr