Η κ. Ιντζεπελίδου αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης προσπαθώντας να αποσαφηνίσει την κατάσταση αναφορικά με τις συμβάσεις προμήθειας τροφίμων του Δήμου, αναφέρθηκε στην ύπαρξη ανυπόστατων σχολίων, κακόβουλων κριτικών και επιτηδευμένης λασπολογίας, βάλλοντας κατά της αντιπολίτευσης. Φυσικά η απάντηση από την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν άμεση με την δημοτική παράταξη Πόλη και Πολίτες και τον ίδιο τον κ. Λαμπάκη να απευθύνει σοβαρά ερωτήματα στην κ. Ιντζεπελίδου και στην Δημοτική Αρχή, αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά της δημοτικής Αρχής και σχολιάζοντας παράλληλα στην ύπαρξη ανυπόστατων σχολίων, κακόβουλων κριτικών και επιτηδευμένης λασπολογίας, στηλιτεύοντας, το γεγονός πως η κ. Ιντζεμπελιδου συνεχίζει αντί για έργο να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση τονίζοντας ότι: «Εμείς θα συνεχίσουμε να παράγουμε αντιπολιτευτικό έργο και να ασκούμε κριτική, όπως ορίζει η δημοκρατία και να τιμούμε την ψήφο των χιλιάδων φίλων μας».

Η ανακοίνωση της κ. Ιντζεπελίδου, Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης:

Εδώ και τρία χρόνια που οι Δημότες μας εμπιστεύτηκαν την διοίκηση του Δήμου, σπανιότατα αναφερόμαστε σε ανυπόστατα σχόλια, κακόβουλες κριτικές και επιτηδευμένη λασπολογία που στόχο έχουν να παραποιήσουν την αλήθεια ή να μειώσουν μέχρι και να εκμηδενίσουν κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προς όφελος των Δημοτών. Κατανοούμε πόσο άχαρος είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, είτε πρόκειται για θεσμικούς – αιρετούς, είτε για «αδιόριστους αντιπολιτευόμενους» που «ΠΡΕΠΕΙ» οπωσδήποτε με κάθε τρόπο να πούνε κάτι για να δικαιολογήσουν τον ρόλο που παίζουν. Με ένα χαμόγελο κατανόησης λοιπόν προσπερνούμε τρία χρόνια τώρα, κάθε τέτοια αναφορά και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το συμφέρον του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αδιαφορώντας για εκείνους που διαρκώς καταστρώνουν σενάρια και συνωμοσίες προς άλλες κατευθύνσεις.

Πελαγοδρομώντας, ψάχνουν σωσίβια, πότε στους ναυαγοσώστες και πότε σε υποτιθέμενες «τσαπατσουλιές» των υπαλλήλων του Δήμου κατά την διαγωνιστική προκήρυξη για την προμήθεια τροφίμων για τις συνολικές ανάγκες των δομών ή των δραστηριοτήτων του Δήμου. Δυστυχώς παρακολουθούν μόνοι κάθε τους απόπειρα να πέφτει ματαίως στο κενό, αφού πουθενά δεν δικαιώνονται, παρά τον θόρυβο που προκαλούν με κάθε Μέσο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όποιος έχει άδικο…, φωνάζει περισσότερο.

Όπως «φώναζαν» ότι δεν θα προλάβουμε την πρόσληψη των ναυαγοσωστών για τις παραλίες μας, που προσφέρουν εγκαίρως και κανονικότατα τις υπηρεσίες τους από τις αρχές Ιουνίου, έτσι «φώναζαν» και για «λάθη, αδυναμίες και προχειρότητες» της προκήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων. Ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, με τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδές μου στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, διεκπεραιώσαμε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του διαγωνισμού μέχρι και την υπογραφή των συμβάσεων του, εφόσον εγκρίθηκαν πρόσφατα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου , η οποία δικαιώνει την εργώδη προσπάθειά μας, στο αυστηρό πλαίσιο των καθηκόντων που αναλάβαμε. Ίσως έτσι αντιληφθούν ορισμένοι που εργάζονται για την αντιπολίτευση και τα συμφέροντα που αυτή προωθεί, ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κάνει μεγαλύτερο θόρυβο από αυτόν που προκαλούν οι ίδιοι και τα φερέφωνά τους.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Εμείς θα συνεχίσουμε να τους παρακολουθούμε με κατανόηση, αλλά προσηλωμένοι στον στόχο μας. Την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών μας, επιδιώκοντας την απόλυτη νομιμότητα με επιμονή και ένταση δουλειάς όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Δεν θα βρούμε δυστυχώς ποτέ χρόνο για αντιπολιτευτικές άχρηστες κορώνες. Η δική τους τέχνη περιορίζεται στο να ψάχνουν διαρκώς για λάθος προβλήματα, να τα βρίσκουν … παντού, να τα διαγιγνώσκουν εσφαλμένα και να ζητούν τα λάθος φάρμακα.

Ελένη Ιντζεπελίδου
Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Δήμου Αλεξανδρούπολης

Η απάντηση της Δημοτικής Παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης, ήταν άμεση και πολύ καυστική στην κ. Ιντζεπελίδου με τον κ. Λαμπάκη να αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής:

Η απάντηση της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη και Πολίτες» δια του επικεφαλής της Ευάγγελου Λαμπάκη:

Να είσαστε καλά κυρία Ιντζεπελίδου. Μας κάνατε και γελάσαμε βραδιάτικα.

Και βασικά, ευτυχώς που προσπερνάτε με ένα χαμόγελο τα όσα καταγγέλλουμε ως αντιπολίτευση και σπαταλήσατε 10 κόλλες Α4 για να μας στολίσετε με χαρακτηρισμούς στην ανακοίνωσή σας. Φαντάσου να είχατε θυμώσει κιόλας.

Είναι απορίας άξιον πάντως που έπειτα από 3 χρόνια συνεχίζετε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Νέα πολιτική σχολή.

Πάντως αυτόν που σας έγραψε την ανακοίνωση, να τον μαλώσετε. Είχε τέτοιο ζόρι να γράψει εναντίον του Λαμπάκη που ξέχασε να μας πει σε ποιον διαγωνισμό τροφίμων αναφέρεστε. Μόνο γέλια προκαλείτε.

Και μιας και μάχεστε για το συμφέρον των δημοτών δώστε μας μερικές απαντήσεις:

-Την περσινή θερινή περίοδο πήρατε ναυαγοσώστες ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

ΟΧΙ είναι η απάντηση και ο δήμος δέχθηκε πρόστιμα άνω του μισού εκατομμυρίου. (Ασχετα αν τα σβήσατε).

-Οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι απλήρωτοι και τους διώξατε από το γραφείο σας λέγοντας πως αν δεν τους αρέσει να πάνε σε άλλη πόλη;

-Τι γίνεται με την ενέργεια και τις τηλεθερμάνσεις;

-Τι κάνατε για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μ. Παρασκευόπουλος. Θα χάσετε και αυτή τη χρηματοδότηση;

-Πόσο τοις εκατό ήταν η έκπτωση στον διαγωνισμό για τα απορριμματοφόρα και γιατί έπειτα από 2 χρόνια δεν έχουν παραδοθεί όλα;

-Γιατί βγήκε άγονος ο διαγωνισμός για ηλεκτρολογικό υλικό και δεν υπάρχουν είδη πρώτης ανάγκης;

-Γιατί βγήκε άγονος ο διαγωνισμός για τις στάσεις των αστικών λεωφορείων; Θα χαθούν τα χρήματα από τον Φιλόδημο;

– Πόσα εκατομμύρια έχετε μοιράσει σε απευθείας αναθέσεις;

Φανταστείτε να είχαμε πάει σπίτι μας, όπως ζητάτε. Θα σας βόλευε πολύ.

Δεν δικαιούστε λοιπόν να μιλάτε εσείς για πολιτικό ορθολογισμό και να μας κουνάτε το δάχτυλο. Εσείς προσωπικά που σαρώσατε, νομίμως βέβαια, κάθε ρεκόρ σε προμήθειες επί 9 έτη.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παράγουμε αντιπολιτευτικό έργο και να ασκούμε κριτική, όπως ορίζει η δημοκρατία και τιμούμε την ψήφο των χιλιάδων φίλων μας.

ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ