Ανζελίκ Κουρούνη / Η ταινία μου, η μοναδική ταινία που έγινε για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια παρακαταθήκη για τον κόσμο

«Το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» αφορά τη σημαντικότερη στιγμή της νεοελληνικής ιστορίας μετά την πτώση της Χούντας»

Η σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική υπόθεση» που έκανε τον γύρο του πλανήτη, έχει έτοιμη και την επόμενη ταινία της που με τίτλο «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου, ενταγμένη στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Μ΄αυτή την αφορμή μίλησε Στο Κόκκινο για τις δυσκολότερες στιγμές που πέρασε με τους συνεργάτες της στα γυρίσματα. Για την ψυχική φόρτιση της 7ης Οκτωβρίου 2020, την ετυμηγορία στο Εφετείο και τη γιορτή της Δημοκρατίας που «χάλασε ο κος Χρυσοχοΐδης χωρίς ποτέ να εξηγήσει πειστικά γιατί».  Για τους φόβους και τις αγωνίες της μέχρι εκείνη τη μέρα. Για τις μεγαλύτερες δυσκολίες.  

«Ποτέ δεν έκανα ελαφριές ταινίες. Είμαι πολύ κακή σ αυτό. Ήξερα πως να προσεγγίσω πονεμένους ανθρώπους. Με τη Μάγδα Φύσσα πέρασαν όμως δυο χρόνια μέχρι να τολμήσω να της ζητήσω κάτι. Και η συνέντευξη μαζί της ήταν ό,τι δυσκολότερο έχω κάνει έως τώρα…», εξομολογήθηκε η Ανζελίκ Κουρούνη, διευκρινίζοντας ότι το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας» είναι «μία ταινία του κόσμου γιατί αφορά τη σημαντικότερη στιγμή της νεοελληνικής ιστορίας μετά την πτώση της Χούντας. Γιατί οι χαρακτήρες της ταινίας είναι ο κόσμος. Γιατί η χρηματοδότηση της ταινίας προήλθε κατά ένα μεγάλο μέρος από τον κόσμο. Γιατί ανήκει στον κόσμο». 

Η ταινία έχει ήδη επιλεγεί και από πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ, δεν έχει όμως βρει διανομή για την προβολή της στις ελληνικές αίθουσες. Λεπτομέρειες για την ταινία και το crowfunding που συνεχίζεται, στην ειδική σελίδα του ντοκιμαντέρ  https://goldendawnapublicaffair.com 

Αυγή