Απαγορεύουν την είσοδο σε υπάλληλο στρατιωτικού εργοστασίου καθώς αρνείται να κάνει τεστ κατά του COVID-19

Να ακυρωθεί ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος για Covid-19 στις Ένοπλες Δυνάμεις ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας εργαζόμενη στην γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου.

Στην υπάλληλο είχε απαγορευτεί η είσοδος στο εργοστάσιο, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται, οι αρμόδιοι της στρατιωτικής υπηρεσίας την ενημέρωσαν πως εάν δεν υποβληθεί στον

προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχο, δεν θα επιτρέπεται η είσοδός της και θα καταγράφεται είτε ως αρνούμενη την παροχή εργασίας, είτε ως μη προσερχόμενη στην εργασία της.

Η προσφεύγουσα αναφέρει ότι η ΚΥΑ προβλέπει την υποχρεωτική δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και την ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος, χωρίς προηγουμένως να ερωτηθεί αν συναινεί σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη  Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης

Η υπάλληλος έχει στείλει και επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, επισημαίνοντας ότι η ΚΥΑ είναι αντισυνταγματική και παράνομη, λόγω της καταστρατήγησης του συνταγματικού θεμελιώδους δικαιώματός της να προστατεύει τα προσωπικά της δεδομένα. Στην επιστολή της, μάλιστα, γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να συμμορφωθεί, ότι δεν δίνει τη συγκατάθεσή της για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων της και θα εξακολουθήσει να προσέρχεται καθημερινά στην εργασία της.

naftemporiki.gr