Απάντηση Ρούφου στις καταγγελίες για κατάρρευση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Απάντηση έδωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, για την καταγγελία που έγινε στο zougla.gr και αφορά τις εγκαταστάσεις, αλλά και τις συνθήκες εργασίας του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Ρούφος μίλησε για την παλαιότητα του κτηρίου, το οποίο «είχε εγκατασταθεί πριν από 21-22 χρόνια στο συγκεκριμένο πολεοδομικό συγκρότημα, παρουσιάζοντας κακοτεχνίες, ενώ μάλιστα δεν είχε συντηρηθεί ποτέ εδώ και 20 χρόνια».

Επιπλέον, επεσήμανε τις προσπάθειες της νέας διοίκησης -η οποία ανέλαβε πριν δύο χρόνια- να εργαστεί ως προς την βελτίωση των «ταλαιπωρημένων» εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. «Προφανώς και συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα γιατί η κακοτεχνίες και η μη συντήρηση τόσων χρόνων φέρνει πολλά προβλήματα στην επιφάνεια. Η σημερινή διοίκηση από την αρχή είδε την σοβαρότητα των κτηριακών προβλημάτων και την αναγκαιότητα των όποιων οικονομικών παρεμβάσεων. Προσπαθούμε να ανακαινίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κλινικές, να στεγανοποιήσουμε το κτήριο, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να τελειώσει σε 1-2 χρόνια».

Διαβάστε ακόμη  Στο πρώτο Sprint Aquathlon στο Ηράκλειο της Κρήτης δυο Εβρίτες αθλητές

Για την κούραση του νοσηλευτικού προσωπικού ανέφερε πως: «είναι αλήθεια ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι άδειες ήταν σε αναστολή κάτι που επέφερε κούραση στο νοσηλευτικό προσωπικό, συν του ότι έχουμε και την πανδημία, αρκετοί νοσηλευτές θα βγουν σε καραντίνα, είτε θα έρθει σε επαφές με κάποιο περιστατικό. Είναι καταστάσεις που ζει όλη η χώρα και ο τομέας υγείας. Τους τιμούμε τους νοσηλευτές και κατανοούμε την κούραση στην οποία έχουν περιέλθει».

Επιπλέον, ο διοικητής του νοσοκομείου αναφέρεται στις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν: «Αυτό τον ενάμιση χρόνο της πανδημίας, από τη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο περιστατικό στην περιοχή μας, έγιναν πολλές προσλήψεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε καλά και δεν σταματάμε να διεκδικούμε. Διεκδικούμε κι άλλες προσλήψεις, καθώς υπάρχουν».

Το ηχητικό : https://www.zougla.gr/greece/article/ap-1976518