Απειλές για πειθαρχικά στο ΔΠΘ, με τις ευλογίες Κεραμέως, καταγγέλλουν φοιτητές


Για πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, που αποτελούν πτυχή του νόμου Κεραμέως και προβλέπουν ποινές μέχρι και διαγραφή από το ίδρυμα, με το φάσμα του “αδικήματος” να κυμαίνεται από αντιγραφή μέχρι αφισοκόλληση, ηχορύπανση, διακοπή μαθήματος, κατάληψη, χρήση αιθουσών χωρίς άδεια, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Ελευθεριακού Σχήματος Σχολών Αλεξανδρούπολης του ΔΠΘ «Gyra Negra»

Όπως καταγγέλλουν, «από την αρχή της εξεταστικής Περιόδου στις σχολές των Παιδαγωγικών ΔΠΘ (ΤΕΕΠΗ & ΠΤΔΕ), και συγκεκριμένα πριν την έναρξη την εξέτασης των μαθημάτων οι επιτηρητές και ο πρόεδρος της σχολής Δημοτικής Εκπαίδευσης Α. Καραφυλλης απείλησαν φοιτητές και φοιτήτριες με πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που οι ίδιοι κρίνουν ότι κάποιος αντιγράφει…Ουσιαστικά οι πειθαρχικές διώξεις έχουν διπλό στόχο, από την μια να εντατικοποιήσουν και να πειθαρχήσουν τους φοιτητές και από την άλλη να αποστειρώσουν τα Πανεπιστήμια μέσω της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Για παράδειγμα μια κινητοποίηση ή μια διαμαρτυρία του φοιτητικού
συλλόγου εντός του πανεπιστημιακού χώρου, θα μπορεί να διώκεται πειθαρχικά με σκοπό να τρομοκρατήσουν όσους και όσες αγωνίζονται, όπως συνέβη και στην περίπτωση των 8 φοιτητών στην Πολυτεχνική Σχολή Κρήτης, οι οποίοι απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις λόγω παρεμβάσεις στο γραφείο του κοσμήτορα.

Διαβάστε ακόμη  «Προκομμένος» ο Πρωθυπουργός – Airbnb η πολυτελής βίλα στην Τήνο

Μάλιστα πρόσφατα η Κεραμεως απέστειλε επιστολή στις διοικήσεις των ΑΕΙ προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι οι κηρύξεις του νόμου Κ-Χ όσον αφορά τα πειθαρχικά εφαρμόζονται. Οι νόμοι-εκτρώματα οι οποίοι εφαρμόζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την δημόσια παιδεία, δεν απέχουν πολύ από την συνολική πολιτική του κράτους. Όπως ο νόμος Κεραμεως – Χρυσοχοΐδη ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση εντός των σχολών, έτσι και νόμος Χατζηδάκη ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση στους χώρους εργασίας, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου.

Με γνώμονα τις κοινές μας ανάγκες να παλέψουμε σήμερα ως φοιτητές, και αύριο σαν εργαζόμενοι ενάντια στην διαρκή υποβάθμιση των ζωών μας, ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας, και να ανατρέψουμε τους νόμους που ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση στα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας. Μέσα από γενικές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες αγώνα, διαδηλώσεις και καταλήψεις να σταθούμε ανάχωμα στα σχέδια τους, και να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας παιδείας.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ»