Από τον Αύγουστο περιμένει ενίσχυση για τις ζημιές από το χαλάζι το σχολείο Μάκρης

Περισσότεροι από 3 μήνες έχουν περάσει από το τελευταίο έγγραφο-αίτημα της διεύθυνσης του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Μάκρης, προς την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για έκτακτη χρηματοδότηση, η οποία είναι απαραίτητη για την κάλυψη αναγκών του σχολείου, μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουλίου.

Όπως είχαμε γράψει και στο παρελθόν, το σχολικό συγκρότημα του οικισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης είχε υποστεί αρκετές ζημιές από το χαλάζι του καλοκαιριού και για μέρος της επιδιόρθωσης αυτών των ζημιών είχε επιχορηγηθεί άμεσα με το ποσό των 1000 ευρώ. Ωστόσο, το νέο αίτημα για νέα, έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 1.500 ευρώ κατατέθηκε τέλη Αυγούστου και παραμένει ακόμη και σήμερα σε εκκρεμότητα.

Διαβάστε ακόμη  Ακρίβεια παντού: Έρχεται αύξηση περίπου 30% στο ρεύμα

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, που συνεδρίασε πρόσφατα, το θέμα αναβάλλεται, «προκειμένου να διευκρινιστούν ασάφειες του νόμου που αφορούν στη διαχείριση οικονομικών θεμάτων της σχολικής επιτροπής». Να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο αίτημα είχε υπάρξει άλλη μία αναβολή πριν αρκετές εβδομάδες…
Σημειώνεται πως ανάλογη απόφαση αναβολής υπήρξε και για έκτακτη χρηματοδότηση που ζητά και το δημοτικό σχολείο της Παλαγίας.