Απορρίφθηκε η ένσταση του Ν. Γαλατούμου κατά του Αθ. Βίτσα

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης (με αρμοδιότητα Εκλογοδικείου), με χθεσινή του απόφαση, απέρριψε την ένσταση του πρώην Δημάρχου  Σαμοθράκης, Νίκου Γαλατούμου κατά του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Αθανάσιου Βίτσα με αίτημα την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου και την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας σε 6 από τα 9 εκλογικά τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, κ. Νίκος Γαλατούμος κατέθεσε ένσταση για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, επικαλούμενος τις περιπτώσεις μεταδημοτεύσεων πολιτών που εγγράφηκαν στα δημοτολόγια του δήμου Σαμοθράκης χωρίς αυτές να συνοδεύονται από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, όπως υποστηρίζει  ο ίδιος.

«Με το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης σε σχέση με την ένσταση του κλείνει τυπικά και ο κύκλος των αμφισβητήσεων του εκλογικού αποτελέσματος από την μεριά του που ήταν ένα πρωτοφανές γεγονός για την πολιτική Αυτοδιοικητική ιστορία του νησιού, ένα γεγονός το οποίο  διαίρεσε τον κόσμο, δημιούργησε όξυνση, τάραξε την γαλήνη στην μικρή κοινωνία  μας με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακραίες τοποθετήσεις και ένα κλίμα που δεν είναι παραγωγικό και συναινετικό,» δήλωσε  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Βίτσας . Οπως τόνισε «ο κύκλος της δικαιοσύνης έκλεισε για τον κ. Γαλατούμο ,έκλεισε ως προς τις δικές του αμφισβητήσεις, τώρα όμως ανοίγει ένας άλλος κύκλος ό οποίος είναι κύκλος των δικών του ευθυνών σε όλα αυτά και οι οποίες κατά την εκτίμηση μας είναι μεγάλες μας και πολύ βαριές.»

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Πηγή: ertnews.gr