Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Υποδέχθηκε 11.000 επισκέπτες μέσα σε ένα χρόνο

Εναν χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε αισίως, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης και στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε το Σάββατο 1 Ιουλίου, ειδική εκδήλωση εορτασμού, με μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των νέων ευρημάτων που φιλοξένησε μέσα σε αυτό το έτος.

«Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης άνοιξε επισήμως τις πύλες του και άρχισε να υποδέχεται το κοινό, στους σύγχρονους, άνετους και φιλόξενους χώρους του. Ένα νέο κύτταρο πολιτισμού δημιουργήθηκε στην περιοχή της Θράκης, ανοιχτό προς όλους, το οποίο προσφέρει ποικίλες εμπειρίες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και ανταλλαγής», ανέφερε μιλώντας στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, η Αρχαιολόγος και Προϊσταμένη Μουσείων Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, Φένια Παρδαλίδου.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Μουσείου, σε αυτόν τον έναν χρόνο το επισκέφθηκαν 11.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.500 ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων όχι μόνο από τον Έβρο, αλλά και από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, είτε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών, είτε για να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει κατά περιόδους το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Υπό εξαφάνιση η μελισσοκομία στον Έβρο! Κυβέρνηση και βουλευτές περί άλλων τυρβάζουν

«Ήταν μια χρονιά εξαιρετική από κάθε άποψη. Πήγαμε πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Επίσης, αρκετοί τουρίστες από ξένες χώρες επισκέπτονται το Μουσείο, και από ό,τι μας λένε, εντυπωσιάζονται και ικανοποιούνται οι ανάγκες και οι προσδοκίες τους», συμπλήρωσε η κ. Παρδαλίδου.

Υπενθυμίζεται ότι τα επίσημα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης είχαν πραγματοποιηθεί πέρσι, στις 25 Ιουνίου 2022, από την Υπουργό Πολιτισμό, Λίνα Μενδώνη, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων.

Πηγή: elthraki.gr