Άρσις / Γίνε η αλλαγή που θέλεις να γίνεις!

Με δημιουργικό τρόπο κατανόησαν, πείστηκαν και ακολούθησαν την υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της καραντίνας για την προστασία από τον κορονοϊό τα προσφυγόπουλα στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Ελλη” της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Αλεξανδρούπολη. 

Απόδειξη γι αυτήν τη δημιουργική προσέγγιση αποτελεί το κόμικ που έφτιαξαν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στη Δομή της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Με τη δύναμη της φαντασίας και της τέχνης του κόμικ, η κοινότητα της ΑΡΣΙΣ μετατρέπεται σε ενυδρείο και τα προσφυγόπουλα σε ψαράκια, οι αποφάσεις παίρνονται στη συνέλευση με τη συμμετοχή όλων, τα ασυνόδευτα ανήλικα μαθαίνουν το περιεχόμενο φράσεων όπως, “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να γίνεις”, προσεγγίζουν θεωρητικά και κάνουν πράξη έννοιες όπως αυτή της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ευθύνης απέναντι στην κοινότητα καθώς και της προσφοράς.

Διαβάστε ακόμη  Σε επίτιμο διδάκτορα του ΔΠΘ αναγορεύεται ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Η δράση «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για την υλοποίηση του έργου «Μέτοικος» συγχρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Βοήθειας του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. 

Κατεβάστε το κόμικ από τον παρακάτω σύνδεσμο : 

http://www.arsis.gr/wp-content/uploads/comic.pdf