Στην Ορεστιάδα και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι ενός αναγνώστη μας, εντοπίστηκε το τεράστιο σε μέγεθος έντομο. Όπως διαπίστωσε ο ίδιος αλλά και εμείς το υπερμέγεθες έντομο που μοιάζει με κατσαρίδα είναι Λιθόκερος.

Ο λιθόκερος είναι ένα  δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 16 Σπεπτεμβίου. Λιθόκερος εντοπίστηκε στη Λάρισα σε μια περιοχή κοντά σε ποτάμι.  

Πρώτη φορά (καταγεγραμμένα ) εμφανίστηκε φέτος στο Βόλο στη Λάρισα και τώρα στην Ορεστιάδα. Το δάγκωμά του είναι επίπονο και δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

Διαβάστε ακόμη  Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Αλεξανδρούπολη από 11/12 ως 9/1

Στο παρελθόν έχει εντοπιστεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες λιθόκερος είχε βρεθεί στο Βόλο ενώ το ίδιο έντομο είχε εντοπιστεί και στο κέντρο της Κομοτηνής, τον Ιούνιο του 2020, γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση αφού διαβιεί σε υδροβιότοπους.

Μάλιστα, το 2019 είχε τσιμπήσει και ένα 10χρονο αγοράκι που έκανε μπάνιο με την οικογένειά του στην παραλία Λακκόπετρα στην Αχαΐα. 

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis-Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί φτάσει σε μέγεθος ακόμη και τα 12 εκατοστά.