Αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος: Να ποιος πραγματικά φταίει, κύριε Γεωργιάδη

Αν αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, ο Άδωνης Γεωργιάδης έχει την απάντηση. Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ το Σάββατο, ο Υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε ότι “αν δεν υπήρχε καθόλου Αριστερά στην Ελλάδα, θα είχαμε και φθηνό ρεύμα”.

Όπως εξήγησε “η Αριστερά διαχρονικά πολεμά όλα τα μεγάλα έργα, είναι η καταστροφή της χώρας. Αρνείται κάθε πρόοδο. Δεν έχουμε λοιπόν φθηνό ρεύμα γιατί μας εμποδίζεται εσείς (η απεύθυνση ήταν προς τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ).

Ο κ. Γεωργιάδης τέλος ισχυρίστηκε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είχε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη.

Δυστυχώς για τον κ. Γεωργιάδη, τα (πραγματικά) στοιχεία τον διαψεύδουν. Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν είχε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι αυξήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του ήταν ΜΗΔΕΝ. Αντιθέτως, επί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, οι αυξήσεις ήταν διαρκείς, με αποκορύφωμα τον παραλογισμό που ζούμε σήμερα…

«Χρυσός» μισθός για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ: 1.000 ευρώ τη μέρα!

Εντωμεταξύ, τρομερά υψηλός φαίνεται πως είναι ο μισθός του διευθύνοντα σύμβουλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, ο οποίος βγάζει το χρόνο 360 χιλιάδες ευρώ μαζί με τα μπόνους, περισσότερα δηλαδή από 1.000 ευρώ τη μέρα! Στο συγκεκριμένο γεγονός αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ.

Διαβάστε ακόμη  Ποια κόμματα και με ποιους υποψήφιους «κατεβαίνουν» στον Έβρο στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

«Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ καθαρίζει 360.000 ετησίως με τα μπόνους, οι βουλευτές της ΝΔ είστε κορόιδα. Δεν πήγατε να κάνετε τα γαλάζια golden boys και ήρθατε να κάνετε τους βουλευτές. Ο Πρωθυπουργός της χώρας έχει μισθό 85.000 ευρώ, τέσσερις φορές λιγότερα. Πλάκα μας κάνετε;» αναρωτήθηκε και συνέχισε σε ανάλογο ύφος: «Γιατί να ιδρώσει ο κύριος Στάσσης για τις αυξήσεις στα τιμολόγια, όταν ο συνταξιούχος παίρνει 700 ευρώ και ο λογαριασμός έρχεται 600 ευρω;», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, σχολίασε και το γεγονός ότι ίδιες πρακτικές εφαρμόζει η κυβέρνηση και στον ΔΕΔΔΗΕ, δημιουργώντας «11 νέες θέσεις διευθυντών για πολιτικούς φίλους με εντολές του Μεγάρου Μαξίμου». «Έγινε αύξηση των αμοιβών για τους διευθυντές και γενικούς διευθυντές που υπερβαίνουν το πλαφόν των 4.650 ευρώ το μήνα. Και πάρτι αυθαιρεσίας με τα μπόνους, λίγες μέρες πριν λήξει το έτος, ώστε να πάρουν τα γαλάζια παιδιά του ΔΣ το 100% των χρυσών bonus, εως και 50% επί των μικτών αποδοχών. Δηλαδή, έως 60.000 ευρώ!» σημείωσε για τον ΔΕΔΔΗΕ.