Δ.Ε.Υ.Α.Α./ Εκδήλωση για τη Βιώσιμη Διαχείρηση Υδάτινων Πόρων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης – Πρόγραμμα  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 | 10:00 π.μ | Εθνολογικό Μουσείο Θράκης (14ης Μαϊου 63 – Αλεξανδρούπολη) | Βιώσιμη Διαχείρηση Υδάτινων Πόρων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης | Δελτίο Τύπου | Πρόγραμμα Εκδήλωσης | Πρόσκληση

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης (Δ.Ε.Υ.Α.Α.), συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο με τίτλο «Κοινό Σύστημα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα», με ακρωνύμιο «WRESTLE». Το έργο «WRESTLE», στοχεύει στην υλοποίηση της Οδηγίας – Πλαίσιο για τα ύδατα στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας. Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Δήμος Ξάνθης, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ξάνθης, καθώς και η ΜΚΟ «SWPIC» από το Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και ο Δήμος Κρέσνα.

Ο γενικός στόχος του έργου WRESTLE είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός κοινού συστήματος στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα – Βουλγαρία για τη βιώσιμη διαχείριση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Το κοινό σύστημα που έχει σχεδιαστεί διευκολύνει την προστασία της ποιότητας / ποσότητας των υδάτων και διασφαλίζει την αποτελεσματική χρήση ως απάντηση στις οδηγίες της ΕΕ και στις εθνικές νομοθετικές πράξεις.

Με στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης στάσης απέναντι στους υδάτινους πόρους, το έργο προωθεί επίσης την «πράσινη συμπεριφορά» σε στοχευμένους ενδιαφερόμενους φορείς και φορείς της περιοχής μέσω της εφαρμογής δράσεων δημοσιότητας και μιας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. 

Διαβάστε ακόμη  Νοσοκομείο Κομοτηνής: 19 καθαρίστριες δούλευαν για 2 χρόνια χωρίς άδειες και τώρα μένουν στον δρόμο

Η ΔΕΥΑΑ έχει διοργανώσει την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου στην Αλεξανδρούπολη τον Οκτώβριο 2018. Επιπλέον, από το Σεπτέμβριο 2021 λειτουργεί πιλοτικά και το κοινό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης το οποίο παρακολουθείται στενά και από τα στελέχη της. Τέλος, έχει πραγματοποιήσει δράσεις δημοσιότητας με τη δημιουργία και δημοσίευση δελτίων τύπου στην ιστοσελίδα του έργου αλλά και σε ιστοσελίδες της περιοχής και έχει οργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το έργο και τη σημασία του. 

Την Τρίτη 22 Μαρτίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η ΔΕΥΑΑ θα διεξάγει δεύτερη εκδήλωση στα πλαίσια του έργου με προσκεκλημένους πολλούς τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθούν για την πορεία του έργου αλλά και τη λειτουργία του κοινού συστήματος παρακολούθησης. 

Στο χώρο μπορούν να παραβρεθούν μόνο πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί κατά του covid19 ή έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Αλεξανδρούπολης

Διονυσίου Σολωμού 24

Εξυπηρέτηση Καταναλωτών: 2551 024 018

https://bit.ly/35mjHLD

http://www.deyaalex.gr/index.php

deyaalex@otenet.gr & deyaa@deyaalex.gr