Δότες Μυελού των Οστών -Εκδήλωση στην Ορεστιάδα.

Ενημέρωση για την Δωρεά Μυελού των Οστών αλλά και την εγγραφή νέων μελών διοργανώνεται από τέσσερεις  διαφορετικές  οργανώσεις στην Ορεστιάδα.

Πρόκειται για τους: ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, WIN CANCER και Σύλλογο Καρκινοπαθών και Σπανίων Παθήσεων Νομού Έβρου «Μαζί για ζωή»

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ιατρός- Ουρολόγος κ. Χρήστος Λεβέντης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, επισήμανε ότι,  στην Ελλάδα υπάρχει τρομερή πρόοδος στην επιθυμία πολλών να γίνουν εθελοντές δότες κάτι που ισχύει και  στην περιοχή του Έβρου, αφού οι ενδιαφερόμενοι τηλεφωνούν εκουσίως  ζητώντας να εγγραφούν ως μέλη.

«Η πανδημία μας είχε εγκλωβίσει ως προς την διοργάνωση   ενημερωτικών εκδηλώσεων. Ελπίζουμε στο καλύτερο. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας 9-12π.μ. με ομιλητή τον κ. Χρήστο Λεβέντη ενώ παράλληλα θα γίνει και ενημέρωση για τον ιό του HPV

Προϋποθέσεις ώστε να γίνει κάποιος εθελοντής δότης Μυελού των Οστών είναι να είναι ηλικίας 18 -45 ετών, να μην είναι καρκινοπαθής, αλλά και να μην πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

ertnews.gr