Ε. Μανωλόπουλος: Ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο ακόμη και για την Όμικρον

«Όσοι εμβολιάστηκαν και με τις τρείς δόσεις δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν, ακόμη και αν γίνουν θετικοί με την «Όμικρον» θα την περάσουν με ελάχιστα συμπτώματα και είναι σίγουρο ότι δεν θα βρεθούν στο νοσοκομείο,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΔΠΘ κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Τόνισε πως και τα άτομα που είναι εμβολιασμένα με δυο δόσεις επίσης σε μεγάλο βαθμό είναι προστατευμένα, ενώ διαβεβαίωσε πως κυρίως την πίεση στα νοσοκομεία θα την δώσουν οι ανεμβολίαστοι, μόνο που είναι τόσο μεταδοτική η Όμικρον που όποιος πια δεν είναι εμβολιασμένος θα εκτεθεί στον ιό.

«Επειδή όλοι οι ανεμβολίαστοι θα εκτεθούν και θα μολυνθούν, αυτό θα φέρει μια αύξηση στις νοσηλείες, αλλά ελπίζω ότι δεν θα είναι αντίστοιχη των κρουσμάτων», είπε και πρόσθεσε: «πως η εμπειρία που έχουμε από τις άλλες χώρες που έχει επεκταθεί η Όμικρον ,είναι ότι δεν προκαλεί τόσο μεγάλη αύξηση των νοσηλειών. Προκαλεί αλλά όχι πολύ μεγάλη.»

Υποστήριξε πως εξακολουθεί ο εμβολισμός να είναι το μόνο «όπλο» ακόμη και για την Όμικρον και ότι,είναι αυτός που θα μας σώσει από την νοσηλεία και την σοβαρή νόσο.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο κοντά σε ένα νέο lock Down είμαστε ο κ.Μανωλόπουλος ήταν σαφής . «Είμαι κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε lock Down η κλείσιμο σχολείων η άλλα τέτοια μέτρα που αδικούν επηρεάζουν όλη την κοινωνία, χωρίς όλη η κοινωνία να συμβάλλει στο πρόβλημα που δημιουργείται.»

Πηγή ErtNews