Δεκάδες άνθρωποι με πολλά παιδιά περιμένουν σε νησίδα για να περάσουν απέναντι

Σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια του Έβρου, βρίσκονται περίπου 80 μετανάστες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN. Σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση, σήμερα προωθήθηκαν 24 μετανάστες σε νησίδα του ποταμού Έβρου, απέναντι από την Νέα Βύσσα

Περίπου 80 μετανάστες βρίσκονται σε νησίδα στον Έβρο, στην περιοχή Μαράσια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN. Παράλληλα, Μη Κυβερνητική Οργάνωση προανήγγειλε από το Σάββατο πως προωθήθηκαν πάνω από 24 μετανάστες σε νησίδα του ποταμού απέναντι από τη νέα Βύσσα.

Η απεσταλμένη του OPEN, Αναστασία Αργυριάδου, αναφέρει ότι 70 – 80 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα πλάνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι φωνάζουν «βοήθεια» ανάμεσά τους βρίσκονται και αρκετά παιδιά.

Διαβάστε ακόμη  Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Απαράδεκτη δήλωση για τους δημοσίους υπαλλήλους (βίντεο)

Οι δεκάδες μετανάστες, σύμφωνα με την απέναντι πλευρά, βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και οι ελληνικές Αρχές, δεν έχουν την δικαιοδοσία να επέμβουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες φαίνεται να εισήλθαν στην Ελλάδα από την γειτονική χώρα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο και εγκαταλείφθηκαν σε νησίδες.