Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία Καβάλας και Δράμας

Η διακομιδή ασθενών με κορονοϊό, με βαριά συμπτώματα, σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας αποτελεί πλέον τη μοναδική λύση για το Νοσοκομείο της Καβάλας, αφού δεν υπάρχει καμία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19. Σε τραγική κατάσταση και το νοσοκομείο Δράμας, ενώ εξαντλούνται οι κλίνες ΜΕΘ και στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπως νοσηλεύονται 18 ασθενείς σε σύνολο 21 κρεβατιών. Επίσης, σήμερα έγινε με c130 η αεροκομιδή  3 ασθενών από το νοσοκομείο  Καβάλας προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr η πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ του νοσοκομείου Καβάλας, Κλαίρη Λαμπίρη, λόγω της έλλειψης κρεβατιών στη ΜΕΘ διακομιδές ασθενών έχουν γίνει αρκετές και θα συνεχίσουν να γίνονται και το επόμενο διάστημα.

«Διακομίζουμε ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων περιοχών, όπου θα μπορέσουμε να βρούμε κάποιο άδειο κρεβάτι. Έχουν γίνει αρκετές μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουν να γίνονται κι άλλες. Δώδεκα κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με κορονοϊό διαθέτει το νοσοκομείο μας και όλες είναι γεμάτες. Επίσης, υπάρχουν και άλλες έξι κλίνες σε ΜΕΘ για ασθενείς με άλλες παθήσεις, αλλά εκεί δεν μπορούμε να βάλουμε νοσούντες με κορονοϊό», λέει στο ethnos.gr η κ. Λαμπίρη.

Διαβάστε ακόμη  Τα βρήκαν κυβέρνηση και χρυσωρυχεία για τη Χαλκιδική, ακολουθεί η Θράκη;

Οι τρεις ασθενείς με covid-19, που έφτασαν από τη Δράμα στην Καβάλα, προκειμένου να διακομισθούν αεροπορικώς στην Αθήνα, μέχρι να φτάσει το αεροπλάνο και να ξεκινήσει η μεταφορά τους, έμειναν για λίγες ώρες στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Κατά την κ. Λαμπίρη, διαμορφώθηκε ένας χώρος για τους τρεις ασθενείς, στον οποίο τοποθετήθηκε αναπνευστήρας, ενώ δίπλα τους έμεινε κι ένας γιατρός.

«Δυστυχώς, όλο το υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο της Καβάλας βρίσκεται στα όρια της αντοχής του, σωματικής και ψυχολογικής. Την ίδια στιγμή ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού νοσεί ή βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση», λέει η κ. Λαμπίρη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ Γιαννάκη, τραγική είναι και η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας. Όπως είπε στο CNN Greece, «δυστυχώς, η κατάσταση στη Δράμα είναι τραγική, η μπάλα χάθηκε, για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ έχουν συμβεί εγκληματικές αμέλειες, αφού στις κλινικές έχουν αναμειχθεί ασθενείς που νοσούν με COVID-19, με άλλους ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα».

Δυστυχώς στη Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες Εντατικής Θεραπείας, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.