Εκτός ΕΣΥ 10 Διοικητές Νοσοκομείων που αξιολογήθηκαν ως ανεπαρκείς!

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι διαθέτει τα καλύτερα στελέχη στις κατάλληλες θέσεις για τη διαχείριση της πανδημίας (η οποία, ΔΕΝ έχει ξεφύγει, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό), στον τελευταίο ανασχηματισμό, ξηλώθηκαν τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ομοίως, σύμφωνα με πληροφορίες του healthreport.gr, η κυβέρνηση αναμένεται να διώξει 10 διοικητές νοσοκομείων, που «σκόνταψαν» στην αξιολόγηση! Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ενώ τα έγγραφα της αξιολόγησης περνούν πλέον στα χέρια του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος και θα δώσει το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση του θέματος πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Να υπενθυμιστεί ότι οι Διοικητές Νοσοκομείων έχουν υπογράψει συμβόλαια βάση των οποίων εάν δεν ολοκληρώσουν συγκεκριμένο έργο μπορούν να βρεθούν εκτός ΕΣΥ. Γεγονός βέβαια που δεν τους δίνει και τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Οι 10 Διοικητές Νοσοκομείων

Όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, οι 10 Διοικητές Νοσοκομείων που θα τεθούν εκτός ΕΣΥ υπηρετούν σε νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και δεν κατάφερνα να φέρουν εις πέρας το έργο που τους ανατέθηκε.

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Τα κριτήρια που αξιοποιήθηκαν για την αξιολόγηση ήταν η οικονομική κατάσταση των νοσοκομείων και τα αποθεματικά, τα χρέη προς τους προμηθευτές και αν αυτά έχουν αποπληρωθεί, η διαχείριση της πανδημίας, η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και μονάδων, καθώς μεταξύ άλλων και ο τρόπος συνεργασίας με τους υπόλοιπους φορείς και υπηρεσίες.

Ένας εξ αυτών από τη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει τεθεί ήδη εκτός συστήματος υγείας αλλά για άλλους λόγους που προέκυψαν στο μεταξύ.

Να σημειωθεί ότι την αξιολόγηση έχουν πραγματοποιήσει οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες που είχαν ορισθεί από την κυβέρνηση.

Μετά τη διακοπή της θητείας των Διοικητών Νοσοκομείων που απεδείχθησαν «κακοί μαθητές» θα διορισθούν προσωρινοί Διοικητές μέχρι να γίνει η σχετική προκήρυξη των θέσεων.