Εμβόλιο / Ο Τζο Μπάιντεν στηρίζει την άρση των πατεντών.

Την άρση των πατεντών στα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό στηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση για την υγεία και οι εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημίας απαιτούν έκτακτα μέτρα» ανέφερε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική Κάθριν Τάι.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η διοίκηση πιστεύει ακράδαντα στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά για τον τερματισμό της πανδημίας, υποστηρίζει την αποποίηση από αυτήν την προστασία για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού».

Η Κάθριν Τάι σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις, αλλά αναμένεται να χρειαστεί χρόνος για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

«Στόχος της διοίκησης είναι να λάβει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Καθώς εξασφαλίζεται η παροχή εμβολίων για τον αμερικανικό λαό, η διοίκηση θα συνεχίσει να εντείνει τις προσπάθειές της – συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και όλους τους πιθανούς εταίρους – για την επέκταση της παραγωγής και της διανομής εμβολίων. Θα εργαστεί επίσης για την αύξηση των πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή αυτών των εμβολίων» κατέληξε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική Κάθριν Τάι.

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

«Επικροτώ τη διοίκηση του Μπάιντεν που έκανε αυτό το τολμηρό βήμα για να επιταχύνει την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα εμβολίων κορωνοϊού. Αναγνωρίζω επίσης το αφοσιωμένο έργο των ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο που έθεσαν το ζήτημα στην παγκόσμια ατζέντα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό» σχολίασε ο Μπέρνι Σάντερς.

«Η πανδημία αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη» υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υπενθυμίζει τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυγή