Επίσκεψη “αστραπή” του Αμερικανού Πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη χωρίς “επίσημη” ατζέντα

Καμία επίσημη πληροφόρηση δεν έχει υπάρξει από κανέναν θεσμικό η φορέα για τον σκοπό της επίσκεψης του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ σήμερα στην Αλεξανδρούπολη. Μέχρι αργά το βράδυ χθες εκδόθηκαν 2 ανακοινώσεις από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για συνάντηση του Πρέσβη με τον Δήμαρχο κ. Λαμπάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτροβιτς.

Η ανακοίνωση της Π.Ε Έβρου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς θα δεχθεί τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, στις 9:15, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη.

Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 10:00 με το πέρας της συνάντησης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στις 10.15 π.μ. ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης θα υποδεχτεί στο γραφείο του τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Οι ανωτέρω θα προβούν σε δηλώσεις προς τα Μ.Μ.Ε. αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Αμέσως μετά τις παραπάνω συναντήσεις ο Πρέσβης θα δει τον πρόεδρο του ΟΛΑ κ. Δούκα, ενώ κατά πληροφορίες ο μετά τις παραπάνω συναντήσεις θα δει και τους κ. Τοψίδη και Χατζημιχαήλ στο Επιμελητήριο, όμως επίσημη ανακοίνωση ή πρόσκληση προς τα ΜΜΕ δεν έχει υπάρξει για την επαφή αυτή.

Διαβάστε ακόμη  Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ: Οργή για το θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει πάντως η άγνωστη ατζέντα των επαφών που θα έχει ο κ. Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη. Αρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται για “ζέσταμα” των σχέσεων μετά τα γεγονότα με τους Ρώσους καθώς και κίνηση επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος που έχει η Αμερικανική πλευρά για την περιοχή μας.

Η επίσκεψη θα είναι μερικών ωρών καθώς σήμερα ο Πρέσβης θα αναχωρήσει για την Αθήνα αεροπορικώς, δηλαδή δεν θα διανυκτερεύσει στην περιοχή, όμως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που ήδη έγιναν γνωστές, θα υπάρχουν κάποιες κενές ώρες στο πρόγραμμα του με αποτέλεσμα να έχει αναπτυχθεί φημολογία για “μυστικές” επαφές και συναντήσεις. Η Αμερικανική πλευρά έχει ζητήσει να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι για την επίσκεψη αυτή η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται “εθιμοτυπική”, όμως όσοι γνωρίζουν καλά τις εξελίξεις λένε με νόημα ότι “η επίσκεψη δεν είναι καθόλου τυχαία”.  Αυστηρά αναμένονται και μέτρα ασφαλείας.