Επίσκεψη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Βεζυργιαννίδη στην Αλεξανδρούπολη

Στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του για τις Ευρωεκλογές  της 9ης Ιουνίου 2024, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης, συνεχίζει τις επαφές στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επισκεπτόμενος την πόλη της Αλεξανδρούπολης, η οποία έχει ιδιαίτερη θέση στην αναπτυξιακή στρατηγική της Κυβέρνησης

“Περισσότερα από 360 έργα, ύψους 6,8 δισ. ευρώ, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του 2030, περιλαμβάνει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την εν λόγω περιφέρεια, με την Αλεξανδρούπολη να μετατρέπεται ραγδαία σε μια πόλη με ξεχωριστά μεγάλη σημασία γεωπολιτική και ενεργειακή” σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης στους συνομιλητές του στην Αλεξανδρούπολη.

 Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ. Λάμπρο Τσιάρα , ο οποίος αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές ανάγκες για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην περιοχή δίνοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

 Ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης αφού εξήρε το έργο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, διαβεβαίωσε τον κ. Λάμπρο Τσιάρα για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης να ενισχύσει τον τομέα της ασφάλειας στην ΑΜΘ και ειδικά στο ν. Έβρο  και ειδικότερα να καλύψει τα κενά στελεχών στον  Α.Σ. Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, το A.T. Σαμοθράκης και το  Τ.Δ.Ε.  Κήπων.

Ως προς το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης κι εντάσσεται στα 20 έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που θα πραγματοποιηθούν με ΣΔΙΤ. Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 2 έτη αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 28 έτη την περίοδο λειτουργίας. Το συνολικό εμβαδό υπόγειων και υπέργειων χώρων κτιρίων και υποδομών περιβάλλοντός χώρου για την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ανέρχεται στα 4.735 τ.μ.

  1. Κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΑ κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου , ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης ενημερώθηκε για τους βασικούς άξονες του Σχεδίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (Business Plan) του λιμένα Αλεξανδρούπολης συνολικού προϋπολογισμού 18,2 εκατ. ευρώ και για την υπογραφή της σύμβασης, ύψους 4 εκατ. ευρώ, για το έργο της οδικής σύνδεσης του νέου εμπορικού προβλήτα του λιμένα με τη νέα Περιφερειακή Οδό.
Διαβάστε ακόμη  Ροδόπη: Ανασύρθηκε σορός ηλικιωμένου από τον Λίσσο ποταμό

Επιπροσθέτως ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης ενδιαφέρθηκε για τις δύο μεγάλες επενδύσεις του ΤΑΙΠΕΔ που αναμένεται να κοστίσουν πάνω από 70 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 θ’ αφορούν τις υποδομές σιλό σιτηρών και τον υποστηρικτικό εξοπλισμό λειτουργίας και τα υπόλοιπα 44,5 εκατ. ευρώ τη δημιουργία του ΣΕΜΠΟ και του υποστηρικτικού εξοπλισμού.

Ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της Κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη για τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης τονίζοντας: ” Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προσδίδει  μεγάλη γεωπολιτική δύναμη αφού μας δίνει την δυνατότητα να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη σπουδαία γεωγραφία της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας σε αυτό το σύνθετο κόσμο στον οποίο ζούμε. Το  λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να κερδίσει κίνηση από τα λιμάνια της Βάρνας και του Μπουργκάς στη Βουλγαρία και της Κοστάντζας στη Ρουμανία ενισχύοντας την διαπεριφερειακή συνεργασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην αλυσίδα των χωρών που συμμετέχουν στη πρωτοβουλία 3Seas.” .

3. Επόμενος σταθμός του κ. Γιάννη Βεζυργιαννίδη στην Αλεξανδρούπολη, ήταν το ΠΓΝΑ , όπου ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Ρούφο για τα έργα   Αναβάθμισης και Εκσυγχρονισμού των κτηριακών δομών με χρηματοδότηση 14 εκατομμυρίων ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά την επίσκεψή του στο ΠΓΝΑ ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης δήλωσε: “Η Κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη επενδύει στην υγεία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί «κορμό» για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και ήδη σχεδιάζεται η περαιτέρω ενίσχυσή του (εξοπλισμός, προσωπικό), ώστε να δουλέψει στον βαθμό που του αξίζει.”