Έρχεται αύξηση – «φωτιά» στο ψωμί: Ακόμη και στο 1,5 ευρώ η φρατζόλα 

Το πιο βασικό τρόφιμο στο τραπέζι των νοικοκυριών, το ψωμί, πλήττει το σαρωτικό κύμα ακρίβειας και ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ και 20 ημέρες.

Οι ελλείψεις στις πρώτες ύλες των αρτοποιών και οι αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργειας οδηγούν με βεβαιότητα σε νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού.

Οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου της αρτοποιίας μόνος ως εφιαλτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Η φρατζόλα που κοστίζει σήμερα κατά βάση 80 λεπτά αναμένεται να εκτοξευτεί και να πιάσει επίπεδα που προκαλούν ίλιγγο.

Ο πρόεδρος του σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας μιλώντας σε τοπικό κανάλι εκτίμησε πως ενδέχεται να δούμε προς το τέλος αυτής της εβδομάδας ή την επόμενη αυξήσεις στη φρατζόλα.

Διαβάστε ακόμη  ZanteFerries – ANMEZ SA Piraeus: Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ- Ο/Γ «Άρτεμις»

«Θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές. Δεν μιλάμε για 10 με 20 λεπτά», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει φόβους ότι μπορεί το ψωμί να ξεπεράσει ακόμα και το 1,5 ευρώ.

Τονίζει, δε, πως οι αυξήσεις που καταγράφονται στις πρώτες ύλες είναι αδύνατον να απορροφηθούν και κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις στην αγορά.

«Υπάρχει τεράστια έλλειψη στο μαλακό σιτάρι και δεν μπορούμε να παρασκευάσουμε αρτοποιήματα», προσθέτει, με τα πρώτα προσωρινά λουκέτα σε επιχειρήσεις να είναι γεγονός. «Ήδη ένας μύλος στην περιοχή έχει κλείσει καθώς δεν είχε υλικά”, λέει.

Τους ίδιους φόβους για τεράστια αύξηση στην τιμή του ψωμιού εκφράζει και Αθηναίος αρτοποιός, ο οποίος λέει πως σύντομα θα δούμε τη φρατζόλα πάνω από ευρώ.

Πηγή ieidiseis