Οι εργασίες κατασκευής του νέου φράχτη στον Έβρο συνεχίζονται, με τις περιπολίες των ελληνικών δυνάμεων αλλά και της Frontex να πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο.

Μετά τα γεγονότα του 2020, οι δυνάμεις φύλαξης των συνόρων βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή και αξιοποιούν νέα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου.

Πριν από λίγες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της, όταν προέκυψαν αναφορές για χρήση ηχητικών κανονιών στον Έβρο. Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της αστυνομίας της Αλεξανδρούπολης, πρόκειται για συσκευή που αναπαράγει τον ήχο της σειρήνας σε μεγάλη απόσταση και όχι για κανόνι.

Πέρα από τον φράχτη, διεξάγονται καθημερινά περιπολίες και στον ποταμό Έβρο, το φυσικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας με την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη  Επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων από τον Δήμο Ορεστιάδας.

Κάθε πλωτό μέσο διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα παρακολούθησης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κινήσεις παράνομης εισόδου στη χώρα μέσω του ποταμού.

Πριν λίγες ημέρες βέβαια ο Υπουργός  Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στη συνάντηση που είχε με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ, υπεραμύνθηκε της χρήσης ηχητικού κανονιού και όποιου άλλου μέσου προσφέρει η τεχνολογία για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων., όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελικά γίνεται χρήση του ηχητικού κανονιού ή όχι ; 

Και με πληροφορίες από euronews