Εξακολουθεί να καλύπτει αυτόν που τον παρακολουθούσε UPD

Θλιβερή απόπειρα από τον Κωστή Χατζηδάκη να βγάλει λάδι τον πρωθυπουργό για το σοβαρό ζήτημα της παρακολούθησής του • Ανακάλυψε «Κλουζώ» εντός της ΕΥΠ και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής • «Δεν έχετε αξιοπρέπεια;» του απάντησε ο Σκουρλέτης

Είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν κεντρικό ρόλο στο τεράστιο σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων, καθώς το όνομά του ήταν από τα πρώτα που διέρρευσαν ως στόχος παρακολούθησης, η οποία έχει αποδειχθεί μέσα από μπαράζ δημοσιευμάτων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε την ευκαιρία κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να τοποθετηθεί για το καίριο πολιτικό ζήτημα που αφορά άμεσα και τον ίδιο.

Όμως ο υπουργός Εργασίας επέλεξε για ακόμη μια φορά να καλύψει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επιρρίψει τις όποιες ευθύνες σε αόρατους «Κλουζώ» εντός της ΕΥΠ και, φυσικά, να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δήλωσε, μεν, ο… πιο ενοχλημένος Έλληνας από την ιστορία αυτή, για να προσθέσει ότι θέλει την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.  Ωστόσο, για την ταμπακιέρα δεν είπε ούτε λέξη. 

Αντιθέτως, έκανε αυθαίρετα λόγο για «πράκτορες 000» και «Κλουζώ» οι οποίοι «αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους» σε βάρος του και στη συνέχεια «άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν»

Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του πρωθυπουργού, εκείνου, δηλαδή, που έχει την άμεση εποπτεία της ΕΥΠ και άρα των παρακολουθήσεων και υποκλοπών της υπηρεσίας, μιλώντας για πρωτοβουλίες Μητσοτάκη με την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι έχει δείξει σεβασμό των θεσμών. 

«Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του», πρόσθεσε.

«Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. Δεν το κρύβει άλλωστε. Και γι’ αυτό στοχοποιεί τον Πρωθυπουργό», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έθεσε το ερώτημα ποιος είναι αυτός που επικρίνει και παριστάνει τον εισαγγελέα. «Έχετε ακούσει για τα δυο ειδικά δικαστήρια που αυτή την ώρα έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πλάτη. Έχετε ακούσει για τον Μάξιμο Σαράφη. Έχετε ακούσει για υποκλοπές που βεβαιωμένα σε κάποιες περιπτώσεις γινόταν εις βάρος των δικών σας υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ. Τα προσυπογράφω, αλλά δεν θέλω να οξύνω περισσότερο το κλίμα. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από την αντιπολίτευση να ελέγξει αυστηρά την κυβέρνηση. Ωστόσο, η τοξική και εμπαθής αντιπολίτευση, που ασκεί μονίμως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη περισσότερο τους τελευταίους μήνες, ζημιώνει τη χώρα και τις προοπτικές της», τόνισε. «Μιλά για πολιτική αξιοπρέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ που η αναξιοπιστία του έχει γίνει διεθνές ανέκδοτο; Που πριν μερικούς μήνες έκανε αντιπολιτευτική σημαία την υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Έβρο και δεν τολμά να ζητήσει συγνώμη; Που κατηγορείται για σακούλες με μαύρα χρήματα; Μαθήματα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας από τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά δεν δέχομαι», υπογράμμισε.

Τέλος ισχυρίστηκε «δεν έχω να φοβηθώ τίποτα βεβαίως, διότι η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διαυγής. Όλα αυτά αποδεικνύονται άλλωστε και από όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες που έχουν διαρρεύσει. Τόσα χρόνια στην πολιτική μπορεί να έχω κατηγορηθεί για την ιδεολογική μου κατεύθυνση και τις πολιτικές μου επιλογές, αλλά ποτέ, ούτε από τον πιο φανατικό αντίπαλο, για την ηθική μου υπόσταση και την ακεραιότητά μου. Ωστόσο, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αισθάνεσαι ότι παρακολουθείται κάθε φράση και κάθε επικοινωνία σου και ότι βρίσκεσαι στο στόχαστρο τέτοιων άθλιων μεθοδεύσεων».

Δεν έχετε αξιοπρέπεια;

Στον υπουργό Εργασίας απάντησε άμεσα ο Πάνος Σκουρλέτης αφήνοντας σαφείς αιχμές και καλώντας τον να κάνει μήνυση για να μάθει ποιοι τον παρακολουθούσαν.

«Δεν έχετε αξιοπρέπεια κύριε υπουργέ; Γιατί δεν κάνετε μήνυση να πάτε στη Δικαιοσύνη και να μάθετε ποιοι σας παρακολουθούσαν;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  Εικόνες ντροπής στην Αλεξανδρούπολη του 2023: Μέσα στη λάσπη η συνοικία στο τέρμα Άβαντος

Άκουσα τον κ. Χατζηδάκη και αντιλαμβάνομαι την άβολη θέση στην οποία βρίσκεται. Ο ίδιος ομολόγησε ότι αισθάνεται άβολα όταν, τελικά, παραδέχεται ότι γνωρίζει ότι τον παρακολουθούσαν, το είπε πριν από λίγο. Μάλιστα είπε ότι θέλε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Κύριε Χατζηδάκη θα προσφύγετε στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση; Θα πάτε; Θα πάτε στη Δικαιοσύνη να μάθετε τον πράκτορα 000, που το άλλο του όνομα είναι Κυριάκος Μητσοτάκης; Μήπως είναι πολύ δίπλα σας; Ειλικρινά απορώ με πόση άνεση καταλήξατε στο να λέτε ότι εσείς προσωπικά, γιατί οι υπόλοιποι ας κάνουν ό,τι θέλουν, θα καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας. Δεν υπάρχει η έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας; Τουλάχιστον αποχωρήστε, μη συμμετάσχετε για να μη θεωρηθεί ότι υπονομεύετε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εσείς αποδεδειγμένα, με βάση τα πορίσματα της ΑΔΑΕ, ήσασταν υπ’ αριθμόν ένα στόχος! Και πότε; Όχι τώρα, που είστε στο Υπουργείο Εργασίας. Για την κυβέρνησή σας τα εργασιακά θέματα είναι «χαμηλής» πολιτικής. Όταν ήσασταν στο Υπουργείο Ενέργειας, τότε που συζητιόταν εάν η CVC θα πάρει μέρος της ΔΕΗ, εάν η MACQUARIE θα πάρει τον ΔΕΔΔΗΕ, εάν θα ιδιωτικοποιηθούν τα δίκτυα φυσικού αερίου. Μεγάλα Deal’s. Ήθελαν να γνωρίζουν κάθε προσωπική σας λεπτομέρεια για να είστε χειραγωγήσιμος, όμηρος, για να σας επιβάλουν λύσεις! Ποιος; Το περιβάλλον Μητσοτάκη. Αυτό είναι το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη, αυτό είναι το επιτελικό καθεστώς Μητσοτάκη. Αυτά δεν θέλετε να ακουστούν το τριήμερο, γι’ αυτό, μάλιστα, ακολουθείτε και μια πολιτική «ξεπέτας» αυτής της διαδικασίας προσβάλλοντας τους βουλευτές, βάζοντάς τους να μιλούν στη 1 η ώρα, στις 2 και στις 3 η ώρα τα ξημερώματα. Όχι, όμως! Ο κόσμος θα μάθει, θα ακούσει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

Επίθεση στον υπουργό Εργασίας εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. :

«Με τι εκβιάζεται ο Χατζηδάκης και υπερασπίζεται τον κ. Μητσοτάκη που τον παρακολουθούσε; -Αν ήταν «κλουζώ» οι Δημητριάδης και Κοντολέων γιατί δεν έκανε μήνυση;»

Ο στόχος 5046c, κατά κόσμον Κωστής Χατζηδάκης, σε ένα κρεσέντο αναξιοπρέπειας στη Βουλή υπερασπίστηκε τον ωτακουστή του και αρχηγό του παρακράτους κ. Μητσοτάκη που υπέκλεπτε τις συνομιλίες του από την ΕΥΠ.Ποιος ξέρει άραγε με τι τον κρατάει ή με τι τον εκβιάζει ο κ. Μητσοτάκης για να φθάσει σε αυτό το σημείο…Από την ομιλία του ωστόσο προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:1. Οι πράκτορες 000 και Κλουζώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν ο πρωθυπουργικός ανιψιός και γγ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων που απομακρύνθηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης;


2. Αν ναι, τότε γιατί κανείς, ούτε ο ίδιος, δεν τους έχει κατονομάσει στη Δικαιοσύνη;


3. Γιατί ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει κάνει ούτε μία μήνυση σε όσους τον

παρακολουθούσαν επί 8 μήνες; Φοβάται κάτι; Είναι εκβιαζόμενος με προϊόντα των υποκλοπών;


4. Στους Κλουζώ ήταν και η εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου που υπέγραφε ανά δύο μήνες την ανανέωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη, αλλά παραμένει μέχρι και σήμερα στη θέση της;

ΠΑΣΟΚ: Γιατί δεν περνά να ενημερωθεί στο αφτί;

Σχόλιο στην ουσιαστική αφωνία του Κωστή Χατζηδάκη, που αποφεύγει με κάθε τρόπο να απαντήσει στα όσα αποκαλύπτονται, έκανε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που επιτίθεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι το «ένοχο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα».

Το Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις του προς τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει γρήγορα την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Γιατί δεν περνά και ο ίδιος να ενημερωθεί στο αφτί… «διά την υποθέσιν του», όπως επίμονα καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Ανδρουλάκη;

Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν ξεσκεπάζει τα περιβόητα ρυπαρά αυτονομημένα δίκτυα της ΕΥΠ, που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης; 

Πράγματι, «ένοχος ένοχον ου ποιεί».

Το αμαρτωλό θεσμικά παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει συγχωροχάρτι για τη θεσμική διολίσθηση στην οποία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα. Απέναντι σε αυτή τη συζήτηση ενόχων, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα δώσει την διέξοδο από το σπιράλ τοξικότητας, που εγκλωβίζει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και τις οδηγεί σε έναν συμβιβασμό με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών.

Πηγή: efsyn.gr