Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού για άλσος Φυτωρίου : Η πόλη έχει ανάγκη από υποδομές, αλλά και από χώρους πρασίνου 

Παρέμβαση για το θέμα των κομμένων δέντρων στο άλσος του Φυτωρίου, προκειμένου να κατασκευαστεί το κλειστό γυμναστήριο, πραγματοποίησε η ομάδα «Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης». Παρά το γεγονός ότι οι αντιδράσεις των πολιτών είναι σφοδρές, η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη συνεχίζει την κοπή των δέντρων, προχωρώντας στη  μεταφύτευση ελάχιστων, το μέλλον των οποίων είναι μάλλον αμφίβολο, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων αντιδρούν στην εξαφάνιση ενός χώρου πρασίνου, την στιγμή που θα μπορούσε να αλλάξει η χωροθέτηση του έργου, αφού υπάρχει προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. 

Στο σχόλιό του, η ομάδα Φίλων του Γαλλικού Σταθμού, καταθέτει τη δική της πρόταση για την περιοχή, σημειώνοντας πως το άλσος του Φυτωρίου είναι η μεγαλύτερη αστική δενδροφυτευμένη έκταση που υιοθέτησε ο Δήμος.

Αναλυτικά:
«Το άλσος του Φυτωρίου είναι η μεγαλύτερη αστική δενδροφυτεμένη έκταση που υιοθέτησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Η τοποθέτηση του νέου Κολυμβητηρίου , ο σχεδιασμός του γυμναστηρίου τύπου “μπαλόνι” και τώρα του νέου κλειστού Γυμναστηρίου περιορίζει κατά πολύ ένα έτοιμο δενδροφυτεμένο χώρο πρασίνου.

Διαβάστε ακόμη  Ο περιφερειάρχης και το τουρκικό Προξενείο

Η πόλη έχει προφανώς ανάγκη από νέες υποδομές, αλλά και από χώρους πρασίνου. Το άλσος του Φυτωρίου σε συνδυασμό με τα κτίρια της Στρατιωτικής στάσης (που είναι παραχωρημένα στο Δήμο) καθώς και όλη η έκταση έως και τις παλιές αποθήκες της Ένωσης θα μπορούσαν να γίνουν ένας ενιαίος χώρος πρασίνου, με ποικίλες δράσεις και να πλαισιώσουν την Βόρειο-Ανατολική πλευρά της πόλης καθώς και την καινούργια Επέκταση των Μαϊστριανών που τα έχει τόσο ανάγκη.

Μπορούσε επίσης να προβλεφθεί στην ευρύτερη έκταση χώρος για Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) για να λύσει τις ανάγκες για γήπεδα (κλειστό Γυμναστήριο, γήπεδα τένις κ.α.)

Η διαδικασία είναι δύσκολη τα προβλήματα πολλά και η επίλυσή τους χρονοβόρα.

Σκοπός όμως είναι η αύξηση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων κι όχι η ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ τους.»