Φορτσάρει για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης ο Έβρος. Η δοκιμή πέτυχε!

Η Θεογένης ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ από το Τυχερό, στην προσπάθεια της για την προώθηση νέων καλλιεργειών, έκανε το πρώτο βήμα πέρσι και σύμφωνα με τον πρόεδρο Σπύρο Δέδογλου, όλα πήγα καλά. Η δοκιμαστική καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης έφερε καλά αποτελέσματα, “Αυτό που θέλαμε να δούμε το είδαμε. Το φυτό είχε προσαρμοστικότητα. Έχει προοπτικές” δήλωσε ο πρόεδρος στο alexpoli.gr.

Όπως ανέφερε ο κ. Δέδογλου, πέρσι έγινε ένα πείραμα για να δουν αν το φυτό μπορεί να ευδοκιμήσει στην περιοχή μας. Καλλιεργήθηκε ένας μικρός αριθμός φυτών και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά θετικά. Πλέον ο Έβρος με πρωτοπόρο το Τυχερό σκοπεύει να μπει δυναμικά στην καλλιέργεια αυτή και ήδη αναζητούνται αγορές για να προωθηθεί η παραγωγή. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα αρχίσει η κανονική καλλιέργεια και δε μένει παρά να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Η πειραματική καλλιέργεια πέρσι έγινε με σπόρο απευθείας από το κλιματολογικά παρόμοιο με τον Έβρο Μπάρι της Ιταλίας σε έκταση 8 στρεμμάτων

Η βιομηχανική κάνναβη είναι ένα φυτό που μπορεί να δώσει 25.000 παράγωγα, το οποίο υπήρχε στον Έβρο, ως γηγενής ποικιλία, ως το 1936.

Από το φυτό, προκύπτουν 3 παραγωγές: ο ανθός για φαρμακευτική χρήση, ο καρπός για προϊόντα όπως λάδι, αλεύρι, μπύρα – στην οποία θέλει να πειραματιστεί ο «Θεογένης», ενώ ο στέλεχος του φυτού χρησιμοποιείται για ζωοτροφές, οικοδομικά υλικά κτλ. Βεβαίως, η κάνναβη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια και για την παραγωγή του καραβόπανου, για άλλα υφάσματα, αλλά και για χαρτοπολτό.