Για μεθοδεύσεις καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση την πρόεδρο του “Πολυκοινωνικού” Αλεξανδρούπολης.


Κατά της προέδρου του “Πολυκοινωνικού” βάλλει, με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλοντας «μεθοδεύσεις», «αντιδημοκρατικές» πρακτικές και διώξεις σε βάρος «όσων διαφωνούν μαζί της», όπως σημειώνει. Η παράταξη αναφέρεται στο θέμα της συστέγασης του Α’ και Β’ Παιδικού Σταθμού των Φερών, ώστε το ένα από τα δύο κτίρια να μετατραπεί σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ, απόφαση που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις. «Η “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν τοποθετήθηκε ποτέ κατά της δημιουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ, θεωρεί όμως ότι η δομή θα πρέπει να στεγαστεί σε άλλο κτίριο…», τονίζει η παράταξη, επισημαίνοντας πως και οι γονείς των παιδιών του Α’ Παιδικού Σταθμού των Φερών διαφωνούν με την απόφαση της συστέγασης. Η κόντρα κορυφώθηκε εχθές, όταν στη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά στον παιδικό σταθμό, συνελήφθησαν ο εκλεγμένος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην τοπική κοινότητα Φερών, Βάσος Παντελίδης και η πρόεδρος της κοινότητας Καβησού. «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως οι μηνύσεις της δημοτικής αρχής σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ήταν μόνο η αρχή. Τώρα προχωράει και σε συλλήψεις για να δείξει πως δεν έχει καμιά σχέση με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα», τονίζει η παράταξη στην ανακοίνωσή της, δηλώνοντας ότι «η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα περάσει».

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Πολυκοινωνικού στις 24-05-21, πάρθηκε απόφαση (κατά πλειοψηφία / η Λαϊκή Συσπείρωση το καταψήφισε) για συστέγαση των Α΄ και Β΄ Παιδικών Σταθμών ΦΕΡΩΝ στο κτήριο του Β’ Παιδικού, ώστε στο κτήριο του Α’ να δημιουργηθεί ΚΔΑΠ  ΑΜΕΑ (που ΣΑΦΩΣ έχει ανάγκη ΟΛΟΣ ο Δήμος). Από τότε και μέχρι σήμερα η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού προσπάθησε με πολλούς τρόπους, συνεντεύξεις, συναντήσεις, μεθοδεύσεις όχι να πείσει αλλά να επιβάλει την απόφαση παρότι γνώριζε πως υπήρχαν αντιδράσεις από τους γονείς και συνολικά από την κοινωνία των Φερών. 

Αρχικά, σε συνέντευξή της διαστρέβλωσε την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι δήθεν δεν θέλουμε να γίνει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Στη συνέχεια έκανε το ίδιο με όσους έλεγαν – όπως η  Λαϊκή  Συσπείρωση – να μην συστεγαστούν οι 2 Παιδικοί και να βρεθεί άλλο κτήριο για να στεγάσει το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ που τόσο έχουν ανάγκη οι γονείς της περιοχής. Προσπάθησε να στρέψει τους γονείς των ΑΜΕΑ ενάντια στους γονείς των παιδικών και όσων από την Τοπική Κοινότητα Φερών είχαν διαφορετική άποψη. Στη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας, μίλησε προσβλητικά σε όσους δεν συμφωνούσαν μαζί της. Παρότι γνώριζε ότι οι γονείς των Παιδικών Σταθμών με εκλεγμένους της Τοπικής Κοινότητας πραγματοποίησαν σύσκεψη για το θέμα δεν  προσπάθησε  να ενημερώσει (κάτι που δεν έκανε εξαρχής), να εξηγήσει, να πείσει. 

Διαβάστε ακόμη  Αποκάλυψη: Το Documento δημοσιεύει διαλόγους αστυνομικών με την Greek Mafia

Σήμερα (14-06-21) το πρωί – ενώ τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στον Β’ Παιδικό – και οι γονείς έκαναν διαμαρτυρία μπροστά στον Α’ ΠΣ κατέφθασε όχημα του Δήμου για να ξεφορτώσει υλικά για τη μετατροπή του σε ΚΔΑΠ. Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους και μετά την παρέμβαση της δημοτικής αρχής στον Εισαγγελέα, συνελήφθησαν ο εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τοπική Κοινότητα Φερών Παντελίδης Βάσος και η πρόεδρος της κοινότητας Καβησού. 

Καταγγέλλουμε την πρόεδρο του Πολυκοινωνικού για τις μεθοδεύσεις της αλλά και τη δημοτική αρχή που με παρέμβασή της στον Εισαγγελέα πραγματοποιήθηκαν οι 2 συλλήψεις. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως οι μηνύσεις της δημοτικής αρχής σε τοπικά ΜΜΕ ήταν μόνο η αρχή. Τώρα προχωράει και σε συλλήψεις για να δείξει πως δεν έχει καμιά σχέση με βασικά δημοκρατικά δικαιώματα. 

Μπροστά μας εδώ και μήνες ξετυλίγεται μεθόδευση γκαιμπελικού τύπου που στόχο έχει να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αντιδρά στο οικοδόμημα της εικονικής πραγματικότητας που φτιάχνεται στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Έτσι εξηγείται όλη αυτή η κλιμάκωση, αλλά ακόμα και ο κοινωνικός αυτοματισμός που στη συγκεκριμένη περίπτωση καλλιεργείται, ώστε να οδηγεί σε αντιπαλότητες για να «βγαίνει λάδι» η δημοτική αρχή και τα στελέχη της να φαίνονται οι καλοί. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να πάψει η δίωξη των αιρετών και δηλώνουμε πως η προσπάθεια τρομοκράτησης της δημοτικής αρχής δεν θα περάσει.