Γιώργος Καββαθάς / Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις πάνε για λουκέτο

«Οι επιστρεπτέες να γίνουν ανεπίστρεπτες, να επιδοτηθεί το ενοίκιο και να επανέλθει η αναστολή των συμβάσεων εργασίας του κλάδου»

«Ο περιορισμός της λειτουργίας των εστιατορίων και των καταστημάτων διασκέδασης, σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών και του κόστους ενέργειας, συνιστούν εκρηκτικό περιβάλλον, το οποίο απαιτεί άμεση λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. 

«Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει προαναγγείλει κανένα μέτρο στήριξης για τον κλάδο της εστίασης την ίδια ώρα που δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ οι οποίες ανέφεραν ότι τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα να βάλλουν λουκέτο.

Στις επαφές μας ως Συνομοσπονδία, τόσο με τον κ Γεωργιάδη όσο και με τον κ Σταικούρα, έχουμε ζητήσει οι επιστρεπτέες να γίνουν μη επιστρεπτέες, να επιδοτηθεί το ενοίκιο και να επανέλθει η αναστολή των συμβάσεων εργασίας του κλάδου. Τα περιοριστικά μέτρα δημιουργούν πρόβλημα στην μισθοδοσία των εργαζομένων και ζητάμε να στηρίξει η κυβέρνηση τις επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας. 

Διαβάστε ακόμη  Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Επίσης, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την παρατεταμένη περιορισμένη ζήτηση, λόγω των περιορισμένων εισοδημάτων των καταναλωτών και του αυξημένου κόστους στα βασικά είδη διατροφής, είχαμε ζητήσει τη μείωση του ΦΠΑ, στο 6% για τα βασικά είδη κατανάλωσης. 

Τα νοικοκυριά έχουν βρεθεί σε μεγάλη πίεση από το κόστος ενέργειας και θέρμανσης.  Όταν έχεις ανατιμήσεις της τάξης του 40%, η ενίσχυση με 25 ευρώ από την πλευρά της πολιτείας δεν λύνει το πρόβλημα».  

https://soundcloud.com/user-899349255/1055-28-2021a-9?utm_source=clipboard&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252Fuser-899349255%252F1055-28-2021a-9

Πηγή : Η Αυγή