H Lavazza επέλεξε την Αλεξανδρούπολη για την δημιουργία training center

Η Coca Cola 3E και η εταιρία Lavazza, έχει επιλέξει ως νέο σταθμό της σε Έβρο και Ξάνθη, την Barista Lovers  με την δημιουργία του νέου Lavazza Training Center.
Μια νέα συνεργασία που αναβαθμίζει τον κλάδο εστίασης, δίνοντας πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα της Lavazza στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις εστίασης του δικτύου Lavazza, θα έχουν συνεχή εκπαίδευση προσωπικού, με ένα επιπλέον πακέτο συνδυαστικών παροχών με coffee party”s, αλλα και αγορές αναψυκτικών, χυμών και αλκοολούχων ποτών, μειώνοντας έτσι σημαντικά το συνολικό κόστος αγορών τους. Το κέντρο θα ξεκινήσει την λειτουργία του στις αρχές του Μαΐου το 2017.

To Lavazza training center θα εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη, σε ένα χώρο που έχουν ήδη εκπαιδευτεί περισσότεροι από 425 νέοι άνθρωποι,  με αγάπη και πάθος για τα μυστικά του καφέ. Η ομάδα του κέντρου αποτελείται  από νέους  ανθρώπους , μεταξύ αυτών εκπαιδευτές (Barista Trainer), τεχνικοί, πωλητές και συνεργάτες από το χώρο του Μάρκετινγκ, που έχουν στόχο να υποστηρίξουν ολιστικά τις επιχειρήσεις του δικτύου Lavazza,  σε συνεργασία με τους ανθρώπους της 3Ε.
Οι επαγγελματίες του χώρου και οι λάτρεις του καφέ, θα έχουν την δυνατότητα στο Lavazza Training Center, να δοκιμάσουν τα νέα χαρμάνια,  ώστε να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει με την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του δικού τους καταστήματος.  Η τελική επιλογή θα συνοδεύεται με  ειδική τιμολογιακή πολιτική, βάση κριτηρίων σχετικά με την ποσότητα, το χαρμάνι επιλογής  και το σημείο. Το πακέτο παροχών περιλαμβάνει ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, αναλώσιμα για σερβίρισμα, πορσελάνες, ειδικές τιμές σε ποτήρια  χάρτινα και πλαστικά, ζάχαρη, εγκατάσταση εξοπλισμού νέας  γενιάς, ενώ θα συνοδεύεται από  ένα πακέτο συνδυαστικών παροχών με προϊόντα της 3Ε ανάλογα πάντα και με το σημείο.

Η Χριστίνα Πατρίκη, υπεύθυνη λειτουργίας του κέντρου,  ανέφερε «Είμαστε στο χώρο του καφέ από αρχές του 2000. Πλέον συνδυάζουμε,την βαθιά γνώση στα μυστικά του καφέ, με την αντίληψη των αναγκών και του παλμού της αγοράς», και πρόσθεσε «το όραμα μας ήταν από την αρχή  να  δημιουργήσουμε μια κάθετη λύση που να επιτρέπει στον επιχειρηματία να ασχοληθεί αποτελεσματικά με την διαχείριση της επιχείρησης του αφήνοντας σε εμάς τον καφέ. Αυτό το πετύχαμε καθώς εστιάσαμε στην υποστήριξη των ανθρώπων πίσω από το Μπαρ. Δημιουργήσαμε  προστιθέμενη αξία σε περισσότερα από 80 καταστήματα με εβδομαδιαίες επισκέψεις και follow up, από Barista Trainers, ώστε να διασφαλίσουμε σταθερά, υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος».
H ομάδα της Barista Lovers, έχει βραβευθεί από το Επιμελητήριο Έβρου για την «Ενσωμάτωση Καινοτομίας στις Παρεχόμενες Υπηρεσίες».  Η barista lovers υπήρξε η πρώτη επιχείρηση που αναγνώρισε την σημασία της εκπαίδευσης και ανάπτυξης του προσωπικού των καταστημάτων,  εστίασε πολύ στο after sales service πέραν από την τυπική πώληση προϊόντων. Το πρωτόκολλο εκπαίδευσης  ακολουθεί τα αυστηρά πρότυπα παρασκευής ροφημάτων και διαχείρισης Μπαρ, της  Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), και του Lavazza, ενώ οδηγεί και σε απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού κατάρτισης. Οι επιχειρήσεις του δικτύου κέρδισαν σταθερή ποιότητα, εξοπλισμό τελευταίας γενιάς  και εξειδικευμένο προσωπικό με μηδενικό κόστος!.

Η Ελληνική πολυεθνική 3Ε δραστηριοποιείται  σε 28 χώρες  μαζί με την οικογένεια  Lavazza, η οποία κατέχει  το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς του espresso παγκοσμίως. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Coca Cola 3E θα αναλάβει τις  πωλήσεις, την διανομή, το trade marketing και την πλήρη ανάπτυξη και ενεργοποίηση στην αγορά. Η  Lavazza θα συνεχίσει τη δραστηριότητα που αφορά το καταναλωτικό μάρκετινγκ (consumer marketing), την ανάπτυξη προϊόντων, την καινοτομία, τις πρώτες ύλες και την παραγωγή. 
Νέα χαρμάνια (blends) ανώτερης ποιότητας, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα νέα χαρμάνια θα πλαισιώσουν τα Premium Blend της Lavazza (Tierra, Pienaroma, 100% arabica) και άλλες κατηγορίες espresso blends (τον νέο, Gold selection, που έρχεται Ελλάδα τέλη Μαΐου, καθώς και Top Class, Gran espresso, crema & aroma, Grande ristorazione και άλλα). Η γκάμα εμπλουτίζεται πέραν των blends,(πολυποικιλία) και με την εκλεκτή μονοποικιλία (Single-Origin) Kafa 100% arabica, από την Αιθιοπία.Η γκάμα συμπληρώνετε με την σοκολάτα Eraclea σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων καθώς και την ολοκληρωμένη σειρά του  τσάι Whittington, όπου όλα αυτά θα έχουν τα ανάλογα αναλώσιμα και σερβίτσια του!
Το κέντρο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της  barista lovers, στην Λ. Δημοκρατίας 14, 68133, όπου μια ομάδα εξειδικευμένων ανθρώπων, θα κατευθύνει τους επαγγελματίες στην επιλογή της καλύτερης λύσης, με ενημέρωση δειγματισμό και ανάλυση τελικού κόστους, με τα οφέλη των προϊόντων αυτών.

Σχετικά με την Barista Lovers:
 H ομάδα της barista lovers δραστηριοποιείται  στον χώρο του Bar και του Επαγγελματικού Εξοπλισμού από τις αρχές του 2000 .και αποτελείται από νέους και ενθουσιώδεις επαγγελματίες,  που ερευνούν συνεχώς την ελληνική και διεθνή αγορά, εντοπίζοντας  νέα καινοτόμα προϊόντα και ιδέες. Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας στον τελικό καταναλωτή,  με σκοπό την αύξηση κερδοφορίας και την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για τους πελάτες του δικτύου και συνεργάτες της.   
Η εταιρεία σήμερα  υποστηρίζει καταστήματα εστίασης στις Π.Ε. Έβρου και Ξάνθης, ενώ  μέσω του Ηλεκτρονικού της καταστήματος, εξυπηρετεί ετησίως 670 επαγγελματίες του καφέ στην Ελλάδα, και Κύπρο, παρέχοντας  προϊόντα σχετικά με την παρασκευή καφέ, ποτών και ροφημάτων και αξεσουάρ barista και bartender. Η barista-lovers.gr απευθύνεται στον επαγγελματία, στον barman, αλλά και στον οικιακό χρήστη, (coffe lover), με προϊόντα από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο.

Σχετικά Links:
Barista Lovers: www.barista-lovers.gr

3E Coca Cola:  http://gr.coca-colahellenic.com/gr