Αληθινές Ιστορίες: Η 17χρονη Λίνα, τα ναρκωτικά και η φυγή από την Αλεξανδρούπολη

Η 17χρονη Λίνα δεν είχε καμία σχέση με κανέναν πόσο μάλλον με αγόρια. Ζούσε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και είχε ότι ήθελε. Ήταν υπόδειγμα παιδιού, σπίτι σχολείο σχολείο σπίτι.

Μέχρι τα 17 της έπαιζε ακόμα με κούκλες μέχρι που αγάπησε έναν συνομήλικο της τοξικομανή.

Από τότε άρχισε να βγαίνει, να μην δίνει αναφορά που πάει και τι ώρα θα γυρίσει. Όταν εκείνος την παράτησε η Λίνα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Η μικρή έλεγε ότι μισεί του πάντες ακόμα και τους γονείς της… Προσπάθησαν με αυστηρότητα να την «επαναφέρουν» αλλά εκείνη έλεγε ότι την καταστρέφουν.

Όταν μαλάκωσαν τα πράγματα όλα στο σπίτι φαινόταν ήρεμα και η Λίνα ενήλικη πια, αποφάσισε μια δεύτερη σχέση με συγκατοίκηση. Τα ναρκωτικά οι φασαρίες και το ξύλο κράτησαν 2 ολόκληρα χρόνια. Η Λίνα έλεγε ότι το νέο της φίλο τον αγαπούσε μέχρι που τον έπιασε με μια φίλη της στο κρεβάτι. Τότε γύρισε πίσω στο πατρικό της σπίτι.

Όμως ήταν αργά… Η Λίνα είχε ξεκινήσει τα ναρκωτικά. Άδικα οι γονείς της προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στην πραγματική ζωή. Η Λίνα έφυγε ξαφνικά για την Αθήνα. Ναρκωτικά και εύκολο χρήμα. Νυχτερινή εργασία. Ο νέος της φίλος επίσης μπλεγμένος με ναρκωτικά. Σεσημασμένος αλβανικής καταγωγής. Ήθελε να την πάει για δουλεία στο εξωτερικό. Και αν κάτι κατάφεραν οι γονείς της Λίνας όταν το έμαθαν ήταν να κάνουν καταγγελία.

Μετά την καταγγελία αυτός την παράτησε στα σύνορα και η μικρή ήταν έξαλλη με τους γονείς της. Αργότερα είπε πως κατάλαβε ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε να την ξεπουλήσει. Όμως η μικρή πάλι έφυγε και πάλι άρχισε τα ίδια. Όταν την έπιασαν για ναρκωτικά, μαντέψτε… Πάλι ζήτησε από τους γονείς βοήθεια. Η μικρή δεν πήγε φυλακή αλλά ο φίλος της και έρωτας της ζωής της πήγε στην φυλακή για σχεδόν έναν χρόνο.

Η Λίνα μετά την αποφυλάκιση του νεαρού φίλου της δηλώνει ακόμα ερωτευμένη μαζί του και εξακολουθεί να δουλεύει σε μπαρ εξασφαλίζοντας τροφή και ναρκωτικά για αυτήν και τον φίλο της.

Σ.σ Τα παιδία αναζητούν την προσοχή μας με διάφορους τρόπους και πολλές φορές αντιλαμβάνονται λάθος την δική μας αγάπη και θεωρούν ότι τα καταπιέζουμε. Τότε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια άμεσα ειδικά όταν στην μέση υπάρχουν ναρκωτικά…

Εγώ η άλλη

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΔΡΑ: Αλεξανδρούπολη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Δραγάνα, 68100, Αλεξανδρούπολη

Τηλ: 25510 21732, 25510 20627

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Βενιζέλου και Ι.Καβύρη, Αλεξανδρούπολη

Τηλ: 2551021200