Ήταν όλοι εκεί για να συνοδεύουν τον στρατηγό στην τελευταία του κατοικία. Έφυγε ξαφνικά και όρθιος αφήνοντας φτωχότερους την οικογένειά και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Ο Αθανάσιος Γαλάνης, ένας θησαυρός γνώσεων για ζητήματα στρατιωτικού και γεωστρατηγικου χαρακτήρα, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό γιατί ήταν ο άνθρωπος που τα έλεγε πάντα ψύχραιμα και τα έκανε λιανά σε όλους. Η τοπική  ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και πληθος κοσμου  αποχαιρέτησαν τον Θρακιώτη που έφτασε στα υψηλότερα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων και ως απόστρατος πρόσφερε με τις γνώσεις και την έμπειρη μάτια του στο δημόσιο διάλογο.

 Ο Αθανάσιος Γαλάνης έφυγε ξαφνικά από την ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής όταν διακομίστηκε στο ΠΓΝΑ λόγω ανακοπής. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο Στρατηγός δεν μπόρεσε να γυρίσει πίσω και έφυγε σε ηλικία 73 ετών. Ο Αθανάσιος Γαλάνης γεννήθηκε στο Τριφύλλι Σουφλίου, με καταγωγή από την Ιτέα υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό φθάνοντας στο μεγαλύτερο αξίωμα, καθώς και διετέλεσε σωματάρχης του Δ’ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη από 2003 έως 2004 οπότε και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αντιστράτηγου. Λόγω της εμπειρίας και των γνώσεων που είχε συγκεντρώσει,  ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ενημέρωσης ειδικά όταν είχε σχέση με στρατιωτικά ζητήματα. Θέματα που αφορούσαν αμιγώς την χώρα μας είτε άλλες χώρες και εμπόλεμες ζώνες, ο Αθανάσιος Γαλάνης είχε πάντα μια ορθή και αντικειμενική τοποθέτηση, ένα σωστό σχόλιο και προβλέψεις που σχεδόν πάντα ήταν εύστοχες.Δεν είπε ποτέ όχι σε εμφάνιση σε κανέναν  σταθμό ή ΜΜΕ πέραν των περιπτώσεων που είχαν σχέση με την οικογένεια του. Η οικογένεια για εκείνον ήταν πάντα μα πάντα η προτεραιότητα στην ζωή του.  

Διαβάστε ακόμη  Διόδια και στο Αρδάνιο από 1η Φεβρουαρίου

Πέραν της εμπειρίας και των γνώσεων ο Αθανάσιος Γαλάνης ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους. Πάντα ευγενικός, πάντα χαμογελαστός, πάντα έτοιμος να μοιραστεί την γνώση του. Τα τελευταία χρόνια πάντα επισκεπτόταν το ίδιο καφενείο, κοντά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Αν κάποιος περνούσε από εκεί μπορούσε να τον δει να κάθεται περιτριγυρισμένος από την πλειοψηφία των θαμώνων που πάντα του ζητούσαν την γνώμη του για εθνικά θέματα ή περίμεναν να άκουσαν μια ιστορία από τα χρόνια που υπηρέτησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.  

Καλό ταξίδι στον “Στρατηγό” μας, θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.