«Κάποιος παίζει με τα νεύρα των εκπαιδευτικών της Β’ βάθμιας»

Απορία, εκνευρισμό και αγανάκτηση προκαλούν στους εκπαιδευτικούς ανακοινώσεις που έγιναν στις 24 και 25 Ιουνίου στο site της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εβρου με θέμα τα οργανικά κενά σε Γυμνάσια της Αλεξανδρούπολης.

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, «την 24/6 ανακοινώνονται νέα κενά και καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη τους. Την επόμενη μέρα ανακαλύπτουν πως τα κενά δεν έχουν εγκριθεί από το ΠΥΣΔΕ και ανακοινώνουν πως δεν θα δοθούν.

Τα εύλογα ερωτήματα είναι:

Πριν ανακοινωθούν τα κενά την 24η Ιουνίου, είχε γίνει συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Έβρου για το συγκεκριμένο θέμα;

Εάν έγινε συνεδρίαση θα έπρεπε να υπάρχει έγκριση των κενών καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καλούσαν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αιτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, τι μεσολάβησε την επομένη ημέρα και αποσύρθηκε η έγκριση των κενών με νέο ΠΥΣΔΕ;

Εάν δεν είχε γίνει συνεδρίαση, γιατί αναστάτωσαν τους εκπαιδευτικούς βάζοντας τους να υποβάλλουν αιτήσεις για κενά που δεν είχαν εγκριθεί από το ΠΥΣΔΕ;

Τελικά, υπάρχουν πρακτικά του ΠΥΣΔΕ Έβρου για το συγκεκριμένο θέμα και πόσα μέλη του ΠΥΣΔΕ αποφάσισαν;» αναφέρεται σε παρέμβαση των εκπαιδευτικών.