Καρφώνουν την κυβέρνηση οι κλινικάρχες: Μας έλεγαν ότι δεν θα χρειαστεί να βοηθήσουμε κι ότι θα μας δίνουν χειρουργεία από το ΕΣΥ! (βίντεο)

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση που χθες, κι ενώ η κατάσταση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, έστειλε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές για επίταξη 200 κλινών, είχε διαβεβαιώσει τους κλινικάρχες το Φεβρουάριο αλλά και το Σεπτέμβριο ότι δεν θα χρειαστεί να συνδράμουν στη μάχη της πανδημίας!

“Είχε αποκλειστεί από το ενδεχόμενο να χρειαστεί να συνδράμουμε από τους υπουργούς, από την πολιτική ηγεσία” είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι “ο κ.Κικίλιας μας είπε το Σεπτέμβριο ότι θα πάμε καλά και σε αυτή τη φάση, δεν θα έχουμε πρόβλημα, δεν θα σας χρειαστούμε, αν χρειαστούμε μόνο για να νοσηλεύσετε κανονικούς ασθενείς για να ξεμπλοκάρουν τα δημόσια νοσοκομεία“.

“Η άλλη συμφωνία είναι ότι χειρουργεία που θα χρειαστεί ο κρατικός τομέας θα προωθηθούν σε ιδιωτικές κλινικές, διότι τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων μετατρέπονται, λόγω του ότι έχουν αναπνευστήρες και μόνιτορ θα μετατραπούν σε ΜΕΘ”.

Όσο για το γιατί δεν έγιναν το προηγούμενο διάστημα οι χωροταξικές αλλαγές που απαιτούνται για να μετατραπούν και χώροι των ιδιωτικών κλινικών σε ΜΕΘ, ο κ.Σαραφιανός απάντησε:

“Ήμασταν ήσυχοι στην συμφωνία που κάναμε ότι θα νοσηλεύσουμε όλους τους υπόλοιπους. Κανείς δεν περίμενε για τόσο μεγάλο κύμα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη”.

Πηγή: thefaq.gr