Καταστήματα λιανεμπορίου – Νέα μέτρα: Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας από 22 Νοεμβρίου


Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίουθα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των νέων μέτρων για ανεμβολίαστους πολίτες από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου τις καθημερινές θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00. Σημειώνεται ότι στα καταστήματα λιανεμπορίου οι εμβολιασμένοι πολίτες μπαίνουν με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτότητάς τους ενώ οι ανεμβολίαστοι με επίδειξη αρνητικού rapid test. Φυσικά, επιτρέπεται και η είσοδο με πιστοποιητικό νόσησης.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου

Τα νέα μέτρα και τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους

  • Χώροι ανοιχτοί για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους μόνο με τη χρήση μάσκας
  • Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή και για ανεμβολίαστους αλλά με εργαστηριακό έλεγχο: Λιανεμπόριο, χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, εκκλησίες κ.α.
  • Χώροι διασκέδασης (κλειστοί χώροι): Η πρόσβαση θα είναι μόνο για εμβολιασμένους – Πρόσβαση μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού
  • Για τους ανηλίκους, η είσοδος στους κλειστούς χώρους γίνεται με self test