Καταστροφές στο Φάρο: Ανάστατος ο Αντιδήμαρχος… καταγγελιών και διαπιστώσεων

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός και οι γνωστοί –άγνωστοι να καταστρέψουν και τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πλατεία του Φάρου για να αγανακτήσει κάποιος εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης με την εδώ και χρόνια κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «βιτρίνα της πόλης» .

Το γεγονός ότι η πλατεία είναι κατεστραμμένη από τα σκέιτ μπορντ και έχει σε κάθε επιφάνειά της μουτζούρες και γκράφιτι, το σχολιάζουν διαχρονικά οι πολίτες, οι οποίοι ζητούν να βρεθεί μία λύση και να αποκατασταθεί η περιοχή που θα έπρεπε να αστράφτει και όχι να είναι σε αυτό το χάλι με τους αρμόδιους να πετούν το μπαλάκι είτε στους νεαρούς καταστροφείς, είτε στο… ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου (ω ναι!)

Αυτή τη φορά, την αγανάκτηση του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας Σάββα Σεφεριάδη προκάλεσαν οι καταστροφές στα χριστουγεννιάτικα κουτιά που τοποθέτησε ο Δήμος στην πλατεία, λες και υπήρχε περίπτωση, σε αυτό το χάος που επικρατεί τόσο καιρό, αυτά να γλιτώσουν.

Διαβάστε ακόμη  Ο περιφερειάρχης και το τουρκικό Προξενείο

Ο κ. Σεφεριάδης, ως αντιδήμαρχος καταγγελιών και διαπιστώσεων, δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες και έγραψε, εμφανώς σοκαρισμένος:

«Μετά απ’ όλες αυτές τις καταστροφές που βλέπουμε να συντελούνται σε δημόσιους χώρους- κατασκευές, ως αποτέλεσμα της μανίας κάποιων, αισθάνθηκα την ανάγκη να σχολιάσω τα εξής: Ήθελα να ‘ξερα πού αποσκοπούν οι ενέργειες αυτών των απειθαρχων; Τί νομίζουν ότι κάνουν;

Στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης μας, στην πλατεία του φάρου, στον καθρέφτη, δηλαδή, αυτής, οι εικόνες που αντικρίσαμε σήμερα, το πρωί, δεν τιμούν κανέναν. Τις εικόνες αυτές τις προκαλεί μια μικρή μερίδα νέων ατόμων που πρέπει να απομονωθούν για το καλό όλων μας. Να σημειωθεί ότι η αποκατάσταση των φθορών βαραίνει όλους εμάς συμπεριλαμβανομένων και τους γονείς όλων αυτών που τις προκαλούν και ότι είναι κρίμα γιατί τελικά δεν ξέρουμε τι θέλουμε… Μία ευρωπαϊκή, καθαρή και στολισμένη πόλη ή κάτι άλλο;»